خانه‌های بی‌عالم و عالم‌های بی‌خانه
کد خبر: 3821183
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲

خانه‌های بی‌عالم و عالم‌های بی‌خانه

گروه اجتماعی ــ ساخت خانه‌های عالم در استان زنجان از برنامه‌های تعیین‌شده عقب‌مانده و از طرفی برخی روستاهایی که خانه عالم دارند هم به دلیل کمبود اعتبارات برای پرداخت حق تبلیغ بدون عالم مانده‌اند.

خانه‌های بی‌عالم و عالم‌های بی‌خانهایجاد خانه‌های عالم و خانه‌های قرآن روستایی اقدامی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی و سبک زندگی اسلامی است. ساخت خانه عالم برای افزایش حضور مبلغین در مناطق روستایی به‌ویژه برای مناطق محروم بسیار مؤثر بوده و برای توسعه فرهنگ دینی در روستا حائز اهمیت است.

وجود روحانی به شکل دائم، برگزاری سه وعده نماز جماعت، پی‌گیری مسائل فرهنگی و مذهبی، انجام فعالیت‌های عام‌المنفعه، کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله رویکرد ایجاد خانه‌های عالم در روستا‌ها است.

ساخت خانه‌های عالم در استان زنجان از برنامه‌های تعیین‌شده عقب‌مانده و از طرفی برخی روستاهایی که خانه عالم دارند هم به دلیل کمبود اعتبارات برای پرداخت حق تبلیغ بدون عالم مانده‌اند.

حجت‌الاسلام ولی‌الله مصائبی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، اظهار کرد: ساخت خانه‌های عالم طرح ۵ ساله بود تا روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار جمعیت، صاحب خانه عالم شوند. قرار بود این مراکز تبدیل به کانون فرهنگی شود که متأسفانه همیشه با محدودیت‌های اعتباری مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: از مجموعه ۸۳ خانه عالم، سند ۵۰ خانه به نام سازمان تبلیغات اسلامی است که ۳ باب هم با کمک‌های مردمی ساخته شده است. ۴۰ روستا هم مستعد برخورداری خانه عالم و در اولویت ساخت هستند.

این مسئول با اشاره به اینکه ایجاد خانه‌های عالم در محرومیت‌زدایی اقدام خوبی است، یادآور شد: اخیراً قرارگاه سازندگی سپاه برای رفع محرومیت در روستاهای محروم اقدام به احداث خانه‌های عالم به‌منظور استقرار روحانی با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی کرده است.

مدیریت یکپارچه خانه‌های عالم
معاون تبلیغات اسلامی استان زنجان یادآور شد: تجربه سازمان نشان می‌دهد که احداث خانه عالم نیاز به نگهداری، تجهیز و مدیریت یکپارچه دارد. بهره‌بردار خانه عالم شبکه تبلیغی است این کار نیازمند یک سیاست‌گذاری واحد و یکپارچه برای بهره‌برداری مناسب و مفید از این مکان‌هاست.

این مسئول تصریح کرد: از طرف دیگر مشکل در ارتباط با تأمین نیروی انسانی وجود دارد و در خانه‌های عالمی که ساخته شده محدودیت‌های اعتباری مانع تحقق اهداف شده و استان زنجان از برنامه ساخت خانه‌های عالم عقب مانده و از دیگر سو، در بخش حمایت از فعالیت‌های فرهنگی مبلغان با عنوان کمک تبلیغ نیز با کمبود بودجه مواجه هستیم.

مصائبی، تعظیم شعائر، ارائه مشاوره، اقامه نماز، بهبود عملکرد هیئت‌های مذهبی، توصیه‌های بهداشتی، آموزش‌های قرآنی، حل اختلاف، کمک به دستگاه‌های کمیته امداد، منابع طبیعی و سایر موارد را از مزیت‌های حضور روحانی در روستاها برشمرد.

وی با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم خاطرنشان کرد: در طول سال در ایام فاطمیه، دهه کرامت، محرم، هفته مهدویت، عید غدیر و سایر مناسبت‌ها روحانی به روستاها اعزام می‌شود اما تا زمانی که روحانی همیشه در محل مستقر نباشد، اقدامات تاثیر مطلوب را نخواهد داشت و فعالیت‌های مقطعی کارایی چندانی ندارد.

استفاده از فضاهای دستگاه‌ها برای تبلیغ
وی با انتقاد از کم‌رنگ بودن حضور اعضای شوراها و دهیارها و افراد تأثیرگذار در مساجد بیان کرد: هیئت امنای مساجد می‌توانند با همکاری و تعامل با روحانیون، به تعمیق فرهنگ دینی و مذهبی کمک کنند. ضمن اینکه در روستاها فضاهایی در مساجد، مدارس یا شوراها و دهیاری‌ها هست که با بهره‌گیری از آن‌ها می‌توان به استقرار روحانیون و پوشش حداکثری شبکه تبلیغ کمک کرد.

 وی به بیانیه گام دوم انقلاب و لزوم تبیین آن توسط شبکه تبلیغی اشاره کرد و افزود: اگر بسترهای تبلیغ در جامعه اسلامی به شکل هدفمند و با برنامه‌ریزی نباشد، تفکرات باطل و انحرافی نفوذ خواهد کرد و این برازنده نظام‌مان نخواهد بود و مغایر با مفاد گام دوم انقلاب است.

وی تصریح کرد: گام دوم انقلاب یک سند فرادستی است و وظیفه خودمان می‌دانیم به عنوان یک رسالت به تعهدات عمل کنیم و سهم خود را در ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی و تعمیق باورهای مردم داشته باشیم. یکی از حقوق شهروندی این است که مردم از خدمات فرهنگی مناسبی برخوردار شوند؛ توانمندسازی، آموزش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی نیازمند حمایت جدی و هدفمند مسئولان است.

وی با اشاره به اینکه در تکمیل و تجهیر خانه‌های عالم با مشکل مواجه هستیم، به مشارکت‌ها و حمایت‌های مردم در رفع موانع تأکید کرد و افزود: زمانی که مردم پای کار آمدند اقدامات خوبی را شاهد بودیم.
انتهای پیام

captcha