خوردن مال حرام؛ مانع لبیک گفتن به ندای حق
کد خبر: 3839645
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲
منطق حسینی/ ۳

خوردن مال حرام؛ مانع لبیک گفتن به ندای حق

گروه معارف ــ مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی علمیه نورالزهرا(س) توجه به مال حلال را از ویژ‌گی‌های مکتب حسینی دانست و گفت: مال حرام مانع لبیک به ندای حق می‌شود.

خوردن مال حرام؛ مانع لبیک به ندای حقعمر بن سعد یک روز بعد از ورود امام حسین(ع) به کربلا یعنی روز سوم محرم با چهار هزار سپاهی از اهل کوفه وارد کربلا شد. بعضی از تاریخ‌نویسان نوشته‌اند که «بنوزهره» که قبیله عمر بن سعد بودند نزد او آمدند و گفتند تو را به خدا سوگند می‌دهیم از این کار درگذر و تو داوطلب جنگ با حسین مشو زیرا این باعث دشمنی میان ما و بنی هاشم می‌شود، عمر بن سعد نزد عبیدالله بن زیاد رفت و استعفا کرد، ولی عبیدالله استعفای او را نپذیرفت و او تسلیم شد.
 
از وقایعی که در روز سوم ذکر شده است این است که امام حسین(ع) قسمتی از زمین کربلا را که قبرش در آن واقع شده است، از اهل نینوا و غاضریه به شصت هزار درهم خریداری کرد و با آن‌ها شرط کرد که مردم را برای زیارت قبرش راهنمایی کرده و زوار او را تا سه روز مهمانی کنند.
 
رقیه پدر را می‌خواهد، تاب تحمل دوری از پدر را ندارد، همه اینها بهانه است تا هرچه زودتر به‌سوی پدر پر کشد و از شر قساوت‌های زمانه رهایی یابد، لعنت خدا بر خبیث‌ترین افرادی که حرمت خاندان آل الله را شکستند و دیگر جایی برای بخشش باقی نگذاشتند.
 
روز سوم ماه‌ محرم‌الحرام را به یاد بزرگ کوچک بانویی، نامگذاری کرده‌اند که خیل وسیعی از عاشقانش را رهسپار مرقد شریفش می‌کند، کودکی که سرنوشت غمبارش در کنار حماسه کربلا، دل شیعیان را خون می‌کند، رقیه بابا، فقط سه چهار سال از عمر کوتاه خویش را در ناز و نوازش پدر گذارنده بود و یکباره در روز عاشورا این دختر آل طه، طعم یتیمی را می‌چشد، خداحافظی سوزناک با پدر، سیلی خوردن از دشمنان، آتش گرفتن خیمه‌ها، فرو رفتن تیغ‌ها در پا، فرار از سم اسبان، همه و همه چقدر برای یک دختر بچه قابل تحمل است؟!
 
عصر عاشوراست، دشمنان برای غارت خیمه‌ها هجوم آورده‌اند، کودکان اهل‌بیت(ع) بر اثر تشنگی در خطر هلاکت هستند، هنگامی که آب را برای رقیه(س) می‌برند، آن حضرت ظرف آب را گرفت و دوان دوان به‌سوی قتلگاه حرکت کرد، یکی از سپاهان دشمن پرسید «کجا می‌روی؟»، حضرت رقیه‌(س) فرمود «بابایم تشنه بود، می‌خواهم او را پیدا کنم و برایش آب ببرم»، او گفت «آب را خودت بخور، پدرت را با لب تشنه شهید کردند!»، حضرت رقیه(س) در حالی که گریه می‌کرد‌، فرمود «پس من هم آب نمی‌‌نوشم».
 
مکتب حسینی؛ برخاسته از روزی حلال
 
زهرا علمی‌فرد، مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی علمیه نورالزهرا(س) در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، اظهار کرد: وقایعی که در قیام عاشورا شکل گرفت هر کدام حاوی پیام‌هایی است که باید آن‌ها را در زندگی خود پیاده کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه نقل شده امام حسین(ع) در روز سوم زمین‌های کربلا را به قیمت ۶۰ هزار درهم خرید، ابراز کرد: ایشان فرمودند که زائران وقتی به این مکان می‌آیند تا ۳ روز میهمان شما و نسل‌های ما هستند و باید جایی که در آن دفن می‌شویم و زیارتگاه ما می‌شود از اموال حلال باشد.
 
علمی‌فرد بیان کرد: این موضوع یک نکته کلیدی دارد؛ کسانی که می‌خواهند حسینی باشند، این مسئله با مال حرام اتفاق نمی‌افتد و ارتباط با اهل بیت(ع) و زندگی عاشورایی مستلزم توجه به کسب مال و روزی حلال است.
 
وی با اشاره به اینکه مال‌اندوزی و کسب مال از راه‌های حرام در مکتب حسینی جایی ندارد، یادآور شد: فسادهای مالی در جامعه امروز هم نارضایتی مردم را در برداشته و مردم خواستار برخورد با مفسدان اقتصادی هستند.
 
این کارشناس دینی، بیان کرد: حتی زمانی که امام حسین(ع) روز عاشورا با مردم تکلم می‌کردند و کسی حرف ایشان را نمی‌شنید، نشان می‌دهد که انسان سالم باید حرف و حجت خدا را بشنود و از آن اطاعت کند اما مال حرام این اجازه را نمی‌دهد.
 
انتهای پیام
captcha