توصیه‌های بهداشتی برای هیئت‌های عزاداری
کد خبر: 4155820
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۹

توصیه‌های بهداشتی برای هیئت‌های عزاداری

دستورالعمل بهداشت محیط در ایام محرم و صفر اعلام شد که براساس این دستورالعمل از هیئت‌های مذهبی خواسته شده از توزیع آب و شیر بسته بندی نشده خودداری و برای توزیع نوشیدنی گرم از ظروف پلی‌استایرنی استفاده نکنند.

هیئت‌های عزاداری از ظروف پلی استایرنی استفاده نکنندبه گزارش ایکنا، دستورالعمل بهداشت محیط در ایام محرم و صفر سال جاری از سوی معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.

در این دستورالعمل 18 پیوست نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر اعلام شده است که شامل موارد زیر است:  

1. در صورت پخت و پز باید هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی انجام شود.

2. تمامی افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

3. مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تأیید وزارت متبوع است استفاده شود.

4. از فراورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.

5. ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود.

6. از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، برنج استفاده شود.

7. در تهیه غذا از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و داروبا ترانس پایین استفاده شود.

8.  از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

9. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر) دو ساعت خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد روی شمعک (گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳درجه نرسد.

10. از بسته‌بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود. بعضاً هیئت‌ها و نذر دهنده‌ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بسته بندی می‌کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می‌شود.

11. از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.

12. از آب آشامیدنی سالم استفاده شود.

13. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود.

14. استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.

15. از توزیع آب شربت و یا شیر فاقد بسته‌بندی در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم جداً خود داری شود.

16. ضمن رعایت نظافت شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.

17. پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان‌های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.

18. با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری‌ها از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری شود.

دستورالعمل بهداشت محیط در ایام محرم و صفر

انتهای پیام
captcha