مرحوم آیت‌الله سلیمی؛ مفسّری اخلاق‌مدار
کد خبر: 3614870
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
/به بهانه درگذشت آیت‌الله سلیمی/

مرحوم آیت‌الله سلیمی؛ مفسّری اخلاق‌مدار

گروه اجتماعی: مرحوم آیت‌الله سلیمی از علمای برجسته زنجان به اذعان بسیاری از افراد و نزدیکان، مفسّری اخلاق‌مدار و عالمی عامل به دستورات دین بود که عمر بابرکت خود را در راه تبلیغ تعالیم دینی صرف کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، هشتم تیرماه سال‌جاری آیت‌الله سلیمی، بعد از عمری تلاش و اهتمام در زمینه نشر معارف دینی، در سن 93 سالگی دار فانی را وداع گفت و مردم زنجان را داغدار کرد.

در مقدمه کتاب عقل سلیم می‌خوانیم: «در سال 1303 خورشیدی خداوند به آقای حاج یوسف سلیمی، تاجر بزرگ زنجان پسری عطا کرد که نامش را ابوالفضل نهادند. وی از دوره نوجوانی با علاقه وافر و با حمایت پدر به تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه زنجان پرداخت و ادبیات عرب و مقدمات فقیه و اصول را در زنجان آموخت. از اساتید وی در آن دوران می‌توان به حاج میرزا اصغر فصاحتی، شیخ حسن میانجی، شیخ علی میانجی و سیدیعقوب موسوی زواجری اشاره کرد.

وی در سال 1322 شمسی و در سن 18 سالگی زنجان را به مقصد آموزش و تهذیب در حوزه علمیه قم ترک کرد و پس از 18 سال در سال 1340 به زنجان بازگشت و عهده‌دار تدریس دروس حوزوی و تربیت طلاب و تبلیغ و بیان معارف دینی و تفسیر آیات نوارنی وحی شد.

از اساتید ایشان در دوره سطح می‌توان حجت‌الاسلام و آیات عبدالحسین قفقازی، کرم تبریزی، اسدالله اصفهانی، میرزا احمد کافی الملکی، حسین نوری همدانی، علی مشگینی، حسین علی منتظری و مرعشی نجفی را نام برد.

پس از پایان دوره سطح عالی در درس خارج آیات عظام بروجردی، مرعشی نجفی، محقق داماد و امام خمینی (ره) حاضر شده و از محضر این بزرگان بهره‌مند شد».

این کتاب در سال 94 و در حاشیه برگزاری همایش نکوداشت آیت‌الله حاج شیخ ابوالفضل سلیمی به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، جمع‌آوری و تالیف شد.

مرحوم آیت‌الله سلیمی؛ مفسّری اخلاق‌مدار

آیت‌الله سلیمی منشاء خدمات فراوانی برای نظام اسلامی بودند

در همین رابطه ناصر مقدم، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: آیت‌الله سلیمی از علمای برجسته استان زنجان بودند که طی سالیان متمادی در حوزه علمیه قم در محضر اساتید بزرگوار از جمله امام خمینی (ره) به فراگیری علوم دینی مشغول بودند.

مقدم تصریح کرد: آیت‌الله سلیمی در سال 40 به زنجان عزیمت کردند و از همان زمان کرسی تدریس ایشان با حضور طلاب ارزشمند استان برقرار و ادامه داشت و ایشان علاوه بر این، در دانشگاه آزاد نیز به عنوان استاد دروس معارف اسلامی تدریس داشتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تاکید کرد: ویژگی مهم آیت‌الله سلیمی مردم‌داری و ارتباط عاطفی ایشان با مردم بود و سال‌ها با حضور در مساجد شهر، علاوه بر تبلیغ دین با مردم ارتباط چهره به چهره داشتند و میزان محبوبیت ایشان را در سال 94 و طی مراسم گرامیداشت جایگاه ایشان و همچنین در آئین تشییع و بزرگداشت یاد و خاطره این عالم بزرگوار مشاهده کردیم.

مقدم با اشاره به اینکه آیت‌الله سلیمی از استوانه‌های حوزه علمیه زنجان بودند، گفت: آیت‌الله سلیمی در مدت عمر با برکت خود، منشاء خدمات فراوانی برای نظام اسلامی و مردم شهر بودند.

مرحوم آیت‌الله سلیمی؛ مفسّری اخلاق‌مدار

آیت‌الله سلیمی اهتمام ویژه‌ای بر تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه داشتند

حجت‌الاسلام حسن بیات، رئیس حوزه‌های علمیه استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: آیت‌الله سلیمی یکی از اساتید بنام و برجسته حوزه‌‌های علمیه زنجان و از جهات مختلف دارای توفیقات بی‌شمار بودند.

حجت‌الاسلام بیات تاکید کرد: آیت‌الله سلیمی در بین مردم و با مردم بودند و از جمله افرادی بودند که در اصلاح امور برادران دینی اهتمام ویژه داشتند.

رئیس حوزه‌های علمیه استان زنجان با بیان اینکه آیت‌الله سلیمی عمر بابرکت تفسیری داشتند، گفت: ایشان علاوه بر جدیت در تفسیر قرآن کریم و برپایی جلسات متعدد در این زمینه، در خصوص تفسیر نهج‌البلاغه نیز دارای توفیقات بسیاری بودند.

حجت‌الاسلام بیات تصریح کرد: از آیت‌الله سلیمی می‌توان به عنوان عالم عامل نام برد و به عنوان مردی یاد کرد که تمام مدت عمر پربرکت خود را در رابطه به رسیدگی به مسائل دینی و تعلیمات دینی و اصلاح امور مردم صرف کرد.

مرحوم آیت‌الله سلیمی؛ مفسّری اخلاق‌مدار

آیت‌الله سلیمی سرمایه معنوی و علمی در حوزه علوم دینی بودند

حجت‌الاسلام مسعود صفی‌یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان نیز در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: حضرت آیت‌الله سلیمی سرمایه معنوی و علمی درخشانی بودند که در سپهر آسمان دیانت و فقاهت درخشیدند و در سنگر تبلیغ دین، عمر شریف خود را سپری کردند.

حجت‌الاسلام صفی‌یاری تصریح کرد: ایشان شخصیتی اخلاق‌مدار و عالمی عامل بودند و آرامش، متانت، حلم و سعه‌صدر از ویژگی‌های بارز ایشان بود و در کنار آن اصرار بر توسعه و تعمیق فهم قرآن در کنار آموزه‌هایی از قرائت و ترتیل قرآن کریم داشتند لذا خودشان هم علی‌رغم کهولت سن و تا آخرین نفس در این زمینه تلاش می‌کردند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان تاکید کرد: آیت‌الله سلیمی علاوه بر اهتمام در برگزاری کرسی‌های تفسیر قرآن کریم با جدیت مباحث اخلاق در قرآن را دنبال می‌کردند و علاوه بر تربیت شاگردان زیادی در این زمینه، خود نیز عامل به دستورات خدای متعال بودند.

captcha