وجود بصیرت در گرو داشتن تقوا است
کد خبر: 4076802
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰

وجود بصیرت در گرو داشتن تقوا است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: شرط اول ایجاد بصیرت، داشتن تقوا است.

بصیرت

حجت‌الاسلام قاسم محبی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، با بیان اینکه ویژگی منحصر به فرد حضرت عباس (ع) علم‌داری و صیانت از دین بود، اظهار کرد: این علم‌داری، جهاد و وفاداری حضرت عباس (ع) نه تنها به خاطر اینکه حسین (ع) برادرش بود، بلکه به این خاطر بود که ایشان را امام عصر خود می‌دانست و تا آخرین لحظه دست از حمایت و دیانت برنداشت.

وی با اشاره به ویژگی علم‌داری از کلام حضرت علی (ع) در نهج البلاغه، افزود: شرط علم‌داری در دین، داشتن صبر و بصیریت است. اگر هر دو ویژگی در کنار هم باشد، انسان در هر عصری می‌تواند حقیقت را تشخیص داده و حافظ و علم‌دار دین و اسلام باشد.

محبی با بیان اینکه گاهی سکوت جرم است، ادامه داد: آنجایی که وظیفه سخن گفتن است، سکوت جرم است، بالعکس این قضیه هم ممکن است اما انسان باید تشخیص دهد چه زمانی  فریاد بزند. در قرآن کریم بیان شده هر کس اهل تقوا باشد، خداوند به او فرقان می‌بخشد.

وی با اشاره به سختی‌های متحمل شده معصومین راه دین، تشریح کرد: امامان الگوی ما هستند، ولایت مقامی است که باید تمام هست و نیست‌مان را فدا کنیم. بنگرید که در زندگی برای ولایت، دین و اسلام چه کردید، در برابر موانع و مشکلات چقدر صبر پیشه کردید که در این زمانه هم می‌شود علم‌دار بود.

محبی با اشاره به اینکه با داشتن تقوا راه درست را تشخیص خواهیم داد، تاکید کرد: در مواقع حساس که تشخیص حق و باطل سخت است، نگاه کنید که امام و ولی چه انتخابی کردند، به پیروی و همراهی از سردمدار قدم بردارید که در این راه به بصیرت خواهید رسید.

این محقق دینی با اشاره به خطبه ۲۰۱ نهج‌البلاغه و تاکید بر تشخیص موقعیت‌ها، بیان کرد: یک سیاست‌مدار باید بداند چه زمانی چه حرفی را بزند و سخنان حساب شده بر زبان بیاورد، نه اینکه سخنی بگوید که دشمن بفهمد مشکل یا اختلافی بین ما است.

وی با تاکید بر اینکه دشمن نباید به ضمن‌مان پی ببرد، ابراز کرد: وقتی دشمن مشترک داریم نباید خطایی کنیم که دشمنان شاد شوند، این مواقع وظیفه ما تشخیص است که مصلحت چیست. سیاست‌مداران باید برخی حزب‌بازی‌ها را کنار بگذارند، همانند حاج قاسم که می‌دانست در برابر احزاب و شخصیت‌های مختلف چگونه برخورد کند.

محبی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) که در برابر یهودیان از اسلام دفاع کرد، ادامه داد: استقامت در راه دین را از امامان و حضرت حسین (ع) بیاموزیم.

این کارشناس دینی با اشاره به آیات ۱۰ تا ۱۳ سوره صف، خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) در دفاع واقعی به مفهوم واقعی سیلی خورده، بسیاری‌ در راه اسلام جانبازی کردند، خداوند در آیاتی از تجارتی پرسود می‌گوید: که ای انسان‌ها به خدا و پیامبرش ایمان آوردید و با مال و جان‌تان دفاع کنید تا به سود برسید، این یعنی اگر آدمی نتواند از مال خود بگذرد، در راه الهی از جانش نمی‌گذرد و تنها اهل صبر می‌توانند از جان و مال گذر کنند.

انتهای پیام
captcha