به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از زنجان، ماهرخ بلوری، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان پیش از ظهر امروز، 15 شهریورماه در نشست هماندیشی بانوان عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا و بانوان دهیار استان زنجان که در سالن کوثر فرمانداری ین استان برگزار شد، گفت: این جلسات زمینهای برای افزایش تعامل سازمانهای دولتی و مردمی فراهم میکند و ارائه مشکلات و راهکارهای مناسب، خروجی مناسب را نیز دربردارد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» توسط مقام معظم رهبری، عنوان کرد: برگزارکنندگان این نشستها میکوشند تا با تعامل مناسب، زمینه ارتقای اقتصاد و فرهنگ را با مدیریت جهادی ایجاد و در این راستا، زمینه حضور بانوان در حوزههای مختلف را فراهم کنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان اظهار کرد: تقویت نقش بانوان در شوراها و دهیاریها، افزایش مشارکت بانوان، احصا نیازها، توانمندیها و مسائل حوزه بانوان و خانواده استان و جلوگیری از هدررفت نیروهای انسانی و مالی از دیگر اهداف برگزاری این نشستها است.
بلوری با بیان اینکه 47.9 درصد از جمعیت جامعه را زنان تشکیل میدهند، بیان کرد: 82 درصد از این جمعیت در شهرها و 38 درصد در روستاها حضور دارند و لذا استفاده از توانمندیهای آنان، استفاده بهینه از توانمندیهای نیمی از جامعه است.
وی یادآور شد: با وجود اینکه در طول تاریخ حضور بانوان در عرصههای مختلف با فراز و نشیب رو به رو بوده است، اما پس از انقلاب اسلامی ایران حضور زنان در تمامی عرصهها پررنگتر شد و نیز با افزایش سواد، زمینه ارتقای تحصیلات فرهنگی، قرآنی و دانشگاهی نیز افزایش یافت.
لزوم ارائه توانمندیهای مدیریتی بانوان، در کنار ایفای نقش در خانواده
این مقام مسئول با اشاره به اینکه 1544 دهیار زن در عرصه مدیریت روستایی کشور فعال هستند که 40 نفر آنان در استان زنجان حضور دارند، افزود: ارتقای سطح تحصیلات این فعالان بیانگر علاقهمندی آنان بوده و فعالیت مؤثر مدیریتی زمانی محقق میشود که خود افراد خواستار ارتقای دانش و فعالیت باشند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان تأکید کرد: امید است زنان همسو با رسالتهای خود در کانون خانواده، توانمندیهای خویش در حوزه مدیریتی را نیز ارائه دهند.
سعید خدادادی، رئیس شورای اسلامی استان زنجان نیز در ادامه این نشست، اظهار کرد: نقش ویژه بانوان در عرصههای مختلف از صدر اسلام تاکنون انکارناپذیر است و آنان در زمان هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی حضور خود را پررنگ نشان دادهاند.
وی با بیان اینکه تدوین قوانین مناسب برای حل مشکلات حوزه بانوان از جمله مسائلی است که در این نشستها باید مطرح شود، گفت: وجود دهیاران و بانوان فرهیخته موجب ارتقای فرهنگ جامعه است.
در ادامه این نشست، مجید فرخی، فرماندار زنجان بیان کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان اصلیترین سند میثاق ملی، مهمترین دستاورد انقلاب است که با رأی اکثریت، مشروعیت و اعتبار خود را بهدست آورده است و در آن تأکید بسیار بر تشکیل شورا شده است.
تشکیل شوراها مورد تأکید صریح قرآن است
وی افزود: مبحث شوراها در اسلام از سابقه 1400 ساله برخوردار است و قرآن کریم نیز بر آن اشاره داشته و به صراحت تأکید بر اهمیت نقش شوراها دارد.
فرماندار زنجان تصریح کرد: اهمیت استفاده از توان شوراها در جایجای شریعت اسلامی دیده شده است و لذا ارتقای شرایط موجود و تأثیرگذاری در حوزه تصمیمسازی و تصمیمگیری بدون حضور و مشارکت مردمی محقق نمیشود.
فرخی با تأکید بر اینکه نقش بانوان بهعنوان نیمی از جمعیت جهان در این میان انکارناپذیر است، بیان کرد: نقش بانوان بهعنوان مادر در خانواده و تأثیر آنها در رشد و پرورش فرزندان و جامعه و نیز در عرصههای مختلف تصمیمسازی و تصمیمگیری باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و عدم توجه به آنان توجه نکردن به نیمی از جامعه خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه اعضای شورا خود در شکوفایی و تعالی جامعه مؤثر هستند، اظهار کرد: توانمندسازی بانوان در حوزههای مختلف موجب ارتقای توسعه جامعه در بخشهای مختلف میشود.
مریم گنجی، عضو شورای اسلامی استان زنجان در ادامه این نشست عنوان کرد: بانوان ایرانی با الگو قرار دادن بزرگانی چون حضرت زهرا(س) در حوزههای مختلف حضور داشته و در مقابل هجمههای فرهنگی ایستادهاند.
وی در پایان بیان کرد: اعضای شوراها یکی از ظرفیتهای مهم در رفع مشکلات بانوان هستند و مسئولان مربوط باید مسائل موجود در حوزه فرهنگی را ارائه دهند تا بودجهدهی مناسب صورت گیرد.