فعالیت 11 کمیسیون تخصصی در قالب پنجمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی
کد خبر: 3857874
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۴
عطاءالله رفیعی خبر داد:

فعالیت 11 کمیسیون تخصصی در قالب پنجمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی

گروه اندیشه ـ رفیعی با اشاره به برگزاری مراسم افتتاحیه با سخنرانی حجج اسلام رئیسی، عاملی و حداد عادل و سورنا ستاری، از برگزاری 11 کمیسیون تخصصی در تهران و قم به مدت سه روز خبر داد.

رفیعی

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری پنجمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی صبح امروز، دوشنبه، ۲۷ آبان‌ماه، با حضور حجت‌الاسلام رضا غلامی، رئیس شورای سیاست‌گذاری، عطاءالله رفیعی، دبیر کنگره و فرزاد جهان‌بین، دبیر شورای سیاست‌گذاری کنگره، برگزار شد.

عطاءالله رفیعی، دبیر کنگره به تبیین برنامه‌های کنگره، به بیان ویژگی‌های کنگره امسال پرداخت و اظهار کرد: تفاوت اساسی این کنگره با سال‌های قبل این است که به جای اینکه یک روز برگزار شود، در طول پنج روز برگزار خواهد شد. ما روز یکشنبه، سوم آذرماه، مراسم افتتاحیه را خواهیم داشت. روز هفتم آذرماه هم مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد. افتتاحیه در تهران و اختتامیه در قم با اهدای چهارمین جایزه علوم انسانی اسلامی برگزار می‌شود.

وی افزود: مراسم افتتاحیه با سخنرانی حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه، همراه خواهد بود. همچنین حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای عالی تحول در علوم انسانی؛ سورنا ستاری، معاون علمی ریاست جمهوری، در مراسم حضور خواهند داشت. در روز دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه کمیسیون‌های تخصصی در تهران و قم برگزار خواهد شد.

دبیر کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: سرجمع چهارصد و شصت چکیده مقاله و سیصد و شصت مقاله به دست ما رسید. از میان این مقالات مجموعه‌ای از مقالات برگزیده شدند که در طول سه روز برگزاری کمیسیون‌ها ارائه خواهند شد. کمیسیون اقتصاد اسلامی ما روز چهارشنبه، ۶ آذرماه، در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تهران برگزار خواهد شد. کمیسیون تعلیم و تربیت اسلامی با محوریت دانشگاه شاهد در محل دانشگاه شاهد در همین روز برگزار خواهد شد.

وی یادآور شد: کمیسیون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با محوریت دانشگاه امام صادق(ع) و در محل این دانشگاه روز دوشنبه، ۴ آذرماه، برگزار می‌شود. کمیسیون جامعه‌شناسی با محوریت و مدیریت دانشگاه شیراز در مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی صدرا برگزار می‌شود. کمیسیون روان‌شناسی اسلامی با محوریت انجمن علمی روانشناسی حوزه علمیه قم و دانشگاه اصفهان در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم برگزار می‌شود.

رفیعی در پایان توضیح داد: نحوه مشارکت علاقه‌مندان در این کنگره بدین گونه است که باید در سایتی که به این منظور پیش‌بینی شده ثبت‌نام کنند تا پس از بررسی از آن‌ها دعوت شود تا در جلسات کمیسیون‌ها شرکت کنند. اختتامیه کنگره روز پنجشنبه در قم برگزار می‌شود. همزمان چهارمین جایزه علوم انسانی اسلامی نیز اعطا خواهد شد. امیدواریم مراسم اختتامیه با سخنرانی آیت‌الله جوادی آملی برگزار شود و به وسیله ایشان به دو تن از صاحب‌نظران داخلی در حوزه علوم انسانی اسلامی جایزه اعطا خواهد شد.

حجت‌الاسلام رئیسی؛ سخنرانی مراسم افتتاحیه

در ادامه نشست جهان‌بین، دبیر شورای سیاست‌گذاری کنگره نیز در سخنانی بیان کرد: حدود ۱۰ سال پیش که اولین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی برگزار شد، به صورت طبیعی ظرفیت‌هایی ایجاد شد و در کنار کنگره فعالیت‌های اقماری شکل گرفت. به نحوی که هر چه جلوتر می‌رفتیم فعالیت‌های اقماری بیشتر می‌شدند و خود کنگره تحت‌الشعاع این فعالیت‌ها قرار می‌گرفت. از جمله این فعالیت‌ها نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی است که تاکنون پنج نشست برگزار شده است.

فعالیت 11 کمیسیون تخصصی در قالب پنجمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی

وی افزود: بحث انتشار کتب فاخر در حوزه علوم انسانی اسلامی از دیگر فعالیت‌هایی است که انجام شده. همچنین فصلنامه‌هایی در کنار این کنگره منتشر شد که یکی از آن‌ها فصلنامه صدراست. دو فصلنامه دیگر که در شرف علمی پژوهشی شدن هستند، یکی ناظر به موضوعات کاربردی و دیگری ناظر به مسائل بنیادین است. بحث مرکز نوآوری و ایده‌پردازی هم از جمله فعالیت‌ها بود. انجام این فعالیت‌ها در ظرف ۱۰ سال گذشته بر خود کنگره سایه انداخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد تصریح کرد: نتیجه این شد که حدود شش ماه پیش شورای سیاست‌گذاری مجمع تشکیل شد و این شورا، شکل‌گیری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی را تصویب کرد که برگزاری کنگره یکی از فعالیت‌های آن است. برگزاری کنگره هم تا زمانی انجام می‌گیرد که احساس نیاز وجود داشته باشد. الآن یک مجمع عالی علوم انسانی وجود دارد که زیرمجموعه آن فعالیت‌های علمی در سطوح عالی انجام می‌گیرد که یکی از فعالیت‌ها کنگره است.

وی ادامه داد: این کنگره یک نمایشگاه برای عرضه آخرین دستاورد‌های علوم انسانی اسلامی است. ناظر به همین موضوع تصمیم گرفتیم شکل و شمایل کنگره را تغییر دهیم. به همین خاطر امسال به کمیسیون‌ها بهای بیشتری داده خواهد شد. امسال علامه بر برنامه افتتاحیه و اختتامیه، کمیسیون‌ها توزیع شده‌اند و به مباحث تخصصی خواهند پرداخت.

جهان بین

دبیر شورای سیاست‌گذاری کنگره در پایان گفت: نکته بعدی اینکه الآن حدود چهل و پنج نهاد دانشگاهی و حوزوی در این کار مشارکت دارند و همه این‌ها در شورای مجمع نماینده دارند. این مشارکت در سه سطح انجام می‌شود. برخی از این مراکز تعهد دارند مقالات علمی پژوهشی آماده کنند. یک بخشی مسئولیت مستقیم کمیسیون‌هاست. یکی از افتخارات این کنگره این است که مدیریت کمیسیون‌ها به صورت شبکه‌ای انجام می‌شود یعنی خود دانشگاه‌های کشور انجام می‌دهند.

انتهای پیام
captcha