خانواده؛ مهم‌ترین رکن تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی
کد خبر: 3858111
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶

خانواده؛ مهم‌ترین رکن تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی

گروه فرهنگی ــ مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی، خانواده را مهم‌ترین رکن تقویت فرهنگ کتابخوانی دانست و گفت: خانواده اصلی‌ترین رکنی است که می‌تواند فرد را کتابخوان و علاقه‌مند به مطالعه تربیت کند و در گام‌های بعدی نهادهای آموزشی می‌توانند این فرهنگ را در فرد نهادینه کنند.

خانواده؛مهم‌ترین رکن تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دوشنبه شب، 27 آبان‌ماه در مراسم تجلیل از عوامل اجرایی هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز، با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه ۱۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کتاب فروخته شده است، گفت: این میزان فروش در مقایسه با شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است به طوری که در دوره قبل میزان فروش حدود ۸۵ میلیارد ریال بود.

وی با بیان اینکه موضوع کتاب و کتابخوانی عنصری راهبردی و گسترش و تعمیق فرهنگ مطالعه از اولویت‌های این اداره‌کل است، اظهار کرد: متأسفانه سرانه‌ مطالعه به شکل غم‌باری پایین بوده و در برهه‌ کنونی مسئله‌ کتاب و کتابخوانی و ارتقای سرانه‌ مطالعه در جامعه به یک اضطرار تبدیل شده و باید تمام نهادهای متولی با برنامه‌ریزی صحیح و عزمی جدی، ‌فرهنگ مطالعه را ترویج کرده و این رقم را ارتقا دهند.

مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی، فرهنگ را از ارکان زندگی فردی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: اصلی‌ترین رکن زندگی فرهنگی نیز کتاب و کتابخوانی است و کتاب تعامل‌های سازنده را رقم زده و توسعه را رشد و شتاب می‌بخشد.

محمدپور، ادامه داد: آگاهی،‌ دانایی و اندیشه در دنیای کنونی محور تعاملات بوده و جهان آینده متعلق به دانایان و فرزانگان است و باید خود و فرزندانمان با سلاح دانش و آگاهی تجهیز شوند.

وی یادآوری کرد: اجرای طرح‌هایی مانند پایتخت کتاب ایران و کشور، جام باشگاه‌های کتابخوانی، طرح مروجان کتاب، ‌عیدانه و تابستانه‌ کتاب و هفته کتاب، بهانه‌ای برای عزم عمومی و ملی ـ اجتماعی در حوزه کتابخوانی است.

مدیرکل ارشاد آذربایجان‌شرقی گفت: تولید کتاب و مواجهه‌ مردم با این تولید چرخه‌‌ای به هم پیوسته و در امتداد هم بوده به طوری‌ که اگر کتابخوان در جامعه زیاد شود، انتشارات رونق می‌یابد و به تبع آن مؤلفان نیز به سمت تولید آثار فاخرتر حرکت می‌کنند.

محمدپور، خانواده را مهم‌ترین رکن تقویت فرهنگ کتابخوانی دانست و افزود: خانواده اصلی‌ترین رکنی است که می‌تواند فرد را کتابخوان و علاقه‌مند به مطالعه تربیت کند و در گام‌های بعدی نهادهای آموزشی می‌توانند این فرهنگ را در فرد نهادینه کنند.

وی، بر لزوم آموزش‌ روش‌های مطالعه تأکید کرد و گفت: باید روش مطالعه‌ مفید به کودکان آموزش داده شود؛ چراکه مطالعه‌ مفید به انسان هویت بخشیده و برعزت و کرامت فرد می‌افزاید.

انتهای پیام
captcha