تأثیر بُعد مذهبی در حرکت‌های علمی شهید شهریاری
کد خبر: 4017143
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۰

تأثیر بُعد مذهبی در حرکت‌های علمی شهید شهریاری

سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید با اشاره به فعالیت‌های شهید شهریاری در راستای پیشرفت کشور گفت: بُعد مذهبی در حرکت‌های علمی و اجتماعی این دانشمند هسته‌ای تأثیر بارزی داشت.

کیامرث جهانگیر، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتیدبه گزارش ایکنا از زنجان، کیامرث جهانگیر، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید، 8 آذرماه در یادواره شهید شهریاری اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم انسان را به طرق مختلف مثل ترس، از دست رفتن اموال و سایر موارد مورد آزمایش قرار می‌دهد اما به صابران و کسانی که مقاومت می‌کنند، بشارت می‌دهد که به سعادت می‌رسند. اینها از هدایت‌یافتگان هستند و درود و رحمت خدا شامل حال آن‌ها می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه شهید به حقانیت اسلام و عناد دشمنان اسلام شهادت می‌دهد، یادآور شد: هر شهید با توجه به جایگاهی که در جامعه دارد با شهادت خود ثمراتی را برای جامعه به ارمغان می‌‎آورد و برکات زیادی را برای مردم و آیندگان برجای می‌گذارد.

وی در تبین شخصیت شهید مجید شهریاری، دانشمند هسته‌ای کشور ابراز کرد: شهید شهریاری از جایگاه بالایی در بین جوانان برخوردار بود. او در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. در دوران تحصیل خود بسیار موفق بود و با رتبه دوم کنکور وارد بهترین دانشگاه‌های کشور شد و لیسانس مهندسی الکترونیک را از دانشگاه امیرکبیر گرفت و سپس در رشته مهندسی هسته‌ای در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شریف قبول شد و دکتری مهندسی هسته‌ای را ادامه داد. همچنین با تلاش و پیگیری مفتخر به اخذ دکتری مهندسی شیمی شد.

سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید افزود: شهید شهریاری دلیل برجستگی‌های علمی که داشت به عنوان عضو هیئت علمی پذیرفته شد. با کار شبانه‌روزی و پیگیری موفق به اخذ دانشیاری در رشته مهندسی شیمی شد. به درجه پروفسوری در دانشگاه امیرکبیر در رشته مهندسی هسته‌ای نائل آمد.

وی یادآور شد: او ضمن پیشرفت‌های علمی از نظر سلوک فردی و اجتماعی نیز دارای ابعاد معنوی عمیقی بود. زندگی ساده‌ای داشت در هنگام ازدواج مراسم خود را در سلف دانشگاه برگزار کرد که این موارد اخلاقی باید مورد توجه مردم و جوانان باشد. بعد مذهبی در حرکت اجتماعی و علمی ایشان موثر و او از جایگاه والای علمی و مذهبی در کشور برخوردار بود.

جهانگیر ثمرات شهادت شهید شهریاری را در هفت محور توصیف کرد و گفت: یکی از این محورها به مظلومیت این دانشمند هسته‌ای مربوط است؛ چراکه او در طول زندگی نه با کسی دعوا و جنگ کرده و نه به کسی آسیب رسانده بود، روحیه‌ای آرام داشت و به همه محبت می‌کرد. کسانی که این مظلومیت را دیده‌اند به عناد و دشمنی جنایتکاران پی می‌برند.

وی تصریح کرد: دومین ویژگی حرکت علمی شهید شهریاری برای پیشرفت کشور بود. مهندسی هسته‌ای یکی از رشته‌های مهم در پیشرفت جهان امروز است، او طوری عمل کرد که با برطرف کردن نیازهای کشور، ایران را در قله‌های افتخار قرار دهد و همه باید برای ادامه این مسیر تلاش کنیم. سومین ویژگی در عملکرد شهید شهریاری کار جهادی است و او به طور مداوم کار می کرد. همچنین با توجه به اینکه مقام معظم رهبری سال‌ها است مسئله اقتصاد و تولید را محور شعار سال قرار دادند این دانشمند هسته‌ای توانست در مسیر تولید گام‌های موثری بردارد.

سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید با اشاره به اینکه شهید شهریاری روحیه خوداتکایی داشت، ابراز کرد: او معتقد بود بدون اینکه به دیگران وابسته باشیم باید روی پای خود بایستیم، همچنان که در دانشگاه‌های داخل درس خواند و این شایستگی‌های خود را در دانشگاه‌های داخل به دست آورد و با تولیدات علمی شعار «ما می‌توانیم» را ثابت کرد. آنچه در تقابل با دشمنان به ما ضربه می‌زند، وابستگی است و برای رسیدن به استقلال و آزادی باید رشته‌های وابستگی را قطع کنیم. او با تلاش خود برای کشور این ثمره را به ارمغان آورد که باید خودکفا و کاهش واردات داشته باشیم.

وی اظهار کرد: شهید شهریاری با شهادت خود نشان داد که ما در جنگی سخت هستیم. دشمنان از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای و مجازی سعی دارند که ذهن‌های مردم را خام کنند و جامعه‌ای تسلیم شده برای فروش کالاهای خود و استعمار به دست بیاورند. ما در جنگ هستیم و باید تهاجم فرهنگی را جدی بگیریم.

جهانگیر ادامه داد: شهید شهریاری یک شخصیت مذهبی و رفتارهای او متاثر از توکل به خدا و تمسک به دستورات تعالی‌بخش قرآن بود و توانست این چنین خدمات برای حل نیازهای کشور انجام دهد. اگر خوب دستورات اسلام را بفهمیم می‌توانیم در همه صحنه‌ها پیشرفت کنیم و به استقلال و آزادی برسیم.

انتهای پیام
captcha