حجتالاسلام والمسلمین اسدالله زارعی، امام جمعه هیدج در گفتوگو با ایکنا از زنجان با گرامیداشت سالروز وفات حضرت خدیجه(س) و با بیان اینکه این بانوی بزرگوار در جامعهای سراسر جهالت، نمونه کامل عقلانیت و فضایل اخلاقی بود، اظهار کرد: مردم آن زمان گرفتار سفاهت و جهالت بودند، اما حضرت خدیجه(س) با بصیرت و ایمان راه حق را شناخت و نخستین کسی بود که پیامبر اکرم(ص) را تصدیق کرد.
وی در پاسخ به اینکه چه ویژگیهای حضرت خدیجه(س) باعث سرآمدی این بانوی بزرگوار در تاریخ اسلام شده است، تصریح کرد: او تاجری امین و درستکار بود که برخلاف برخی از تجار امروزی، جنس را احتکار نمیکرد و قیمتها را بیدلیل افزایش نمیداد.
امام جمعه هیدج با بیان اینکه این بانوی بزرگ اسلام مسئولیتپذیر و سخاوتمند بود و در مسیر دین از مال و ثروت خود برای یاری پیامبر(ص) استفاده کرد، گفت: سادهزیستی و دوری از تجملات از دیگر ویژگیهای این بانوی مکرمه بود که در اوج ثروت، زندگی خود را براساس قناعت و زهد تنظیم کرده بود.
زارعی همچنین با اشاره به نقش بیبدیل حضرت خدیجه(س) در حمایت از پیامبر اسلام(ص) و توسعه اسلام یادآور شد: حضرت خدیجه(س) نه تنها اولین ایمانآورنده به پیامبر(ص) بود، بلکه در سختترین دورانهای تبلیغ دین، همراه و پشتیبان رسول خدا(ص) باقی ماند.
وی گفت: رسول خدا(ص) در حدیثی درباره حضرت خدیجه(س) فرمودند: «أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ؟» کجا مثل خدیجه پیدا میشود؟ «صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ» آن زمان که مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق کرد و به پیامبری من ایمان آورد «وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ» مرا در راه دین خدا یاری کرد و «وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا» با ثروت خود مرا حمایت کرد.
امام جمعه هیدج در پاسخ به اینکه بانوان مسلمان در حفظ جایگاه حضرت خدیجه(س) چه نقشی برعهده دارند، ادامه داد: دینداری در شرایط عادی سخت نیست، اما زمانی که جامعه از دین فاصله گرفته باشد، حفظ ارزشهای دینی اهمیت بیشتری پیدا میکند. امروز نیز در جامعهای که برخی از ارزشهای دینی کمرنگ شده، بانوان مؤمن باید با حفظ حجاب و عفاف، راه حضرت خدیجه(س) را ادامه دهند.
امام جمعه هیدج تصریح کرد: در روز قیامت، هیچکس نمیتواند ادعا کند که الگو نداشته است. ما حضرت خدیجه(س) را داریم؛ پس نمیتوانیم بیراهه برویم و از مسیر صحیح خارج شویم.
وی بیان کرد: حضرت خدیجه کبری(س) نخستین زنی بود که دین اسلام را پذیرفت و این امر در شرایطی که پیامبر(ص) یاوری نداشت، برای ایشان بسیار ارزشمند و کمککننده بود. حضرت خدیجه(س) بهعنوان اولین بانوی مسلمان، نقش والایی در ترویج دین و فرهنگ اسلامی داشت و بانوان بسیاری از وی بهعنوان یک الگوی زن مسلمان، درس آموختند.
زارعی با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) بعد از ازدواج با پیامبر اسلام(ص) تمام ثروت خود را در راه اسلام هزینه کرد و کمکهای بسیاری در زمینه گسترش دین اسلام انجام داد، افزود: هنگامی که اسلام در زیر طوفان مداوم ظلم قرار داشت، حضرت خدیجه(س) محکم در کنار پیامبر خدا ایستاد و ایشان را در زمینه اخلاقی و مالی حمایت کرد. از رسول خدا(ص) نقل شده است که: «هیچ مالی به من سود نبخشید، آنگونه که ثروت خدیجه(س) به من سود بخشید.»
امام جمعه هیدج با بیان اینکه بنابر روایات اسلامی، پیامبر(ص) از اموال حضرت خدیجه(س) در راه کمک به آزادی بدهکاران، یتیمان و بینوایان استفاده میکرد، گفت: حضرت خدیجه(س) در سن ۶۵ سالگی و در روز دهم ماه رمضان سال دهم بعثت (سه سال قبل از هجرت) و کمی پس از وفات ابوطالب چشم از جهان فرو بست. به همین دلیل، این سال را «عامُالحُزْن» به معنای سال غم و اندوه نامیدند، چراکه پیامبر(ص) در این سال بزرگترین حامیان خود را از دست داد.
انتهای پیام