کد خبر: 4283888
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
مشاور ستاد اقامه نماز کشور:

قضات در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها به مفاهیم قرآن استناد کنند

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی گفت: بهره‌گیری از مفاهیم و آیات قرآن کریم در مسیر قضاوت و اجرای عدالت می‌تواند مسیر حق را برای قضات روشن و از انحرافات احتمالی جلوگیری کند.

قرآن

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی، مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور، ۳۱ اردیبهشت‌ماه در دوره آموزشی و توجیهی کارکنان دادگستری استان زنجان و سازمان‌های تابعه قوه قضائیه ضمن گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت، با اشاره به جایگاه رفیع قضاوت در جامعه اسلامی اظهار کرد: شغل قضا و قضاوت از مهم‌ترین و حساس‌ترین مشاغل در جامعه است و باید با اطلاع‌رسانی و فعالیت‌های رسانه‌ای، مردم را نسبت به مسئولیت‌ها و دشواری‌های این جایگاه آگاه کرد.

وی با بیان اینکه واژگان «جهل و ظلم» از پرکاربردترین مفاهیم در قرآن کریم هستند، گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف قضات، مبارزه با ظلم است و در این مسیر، استناد به مفاهیم قرآنی راهگشا خواهد بود.

بهشتی افزود: قاضی در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها و اجرای عدالت، باید به آیات و مفاهیم قرآنی رجوع کند، چراکه قرآن بهترین راهنما در شناخت حق از باطل است. متأسفانه در جامعه امروز، قرآن مهجور مانده و گاه تنها در ماه مبارک رمضان تلاوت می‌شود، در حالی‌ که این کتاب هدایت‌گر باید در تمام طول سال محور زندگی باشد.

وی با بیان اینکه قرآن، آینده انسان‌ها و جوامع را روشن می‌کند، تصریح کرد: توجه به مفاهیم قرآن در میان اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه جوانان و دانشجویان، باید تقویت شود. اگر ارتباط نسل جوان با کلام وحی تقویت شود، این امر می‌تواند نقش مهمی در سعادت و عاقبت‌ به‌خیری آن‌ها ایفا کند.

این کارشناس دینی فهم نادرست موضوع، تردید، و تأثیرپذیری از وعده‌ها و تهدیدها را از خطرات احتمالی مسیر قضاوت دانست و اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۱۰۵ سوره نساء راهکارهایی برای در امان ماندن از این لغزش‌ها بیان فرموده که از جمله آن، استغفار قاضی است.

بهشتی همچنین با اشاره به تأثیرات اجتماعی خشم در جامعه گفت: قرآن کریم در آیات متعددی توصیه به کنترل خشم کرده است و مفاهیم قرآنی در این زمینه می‌توانند در بهبود تعاملات اجتماعی و خانوادگی بسیار مؤثر باشند.

وی در ادامه حب و بغض بی‌جا را از عواملی برشمرد که می‌تواند مانع اجرای عدالت از سوی قاضی شود و گفت: اگر قاضی گرفتار این دو آفت شود، بی‌شک در مسیر قضاوت دچار خسران خواهد شد.

مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور تأکید کرد: قضاوت شغلی برگرفته از سیره انبیاست و یکی از مهم‌ترین عوامل مصونیت کارکنان دستگاه قضایی، توجه به این حقیقت است که خداوند ناظر بر اعمال ماست و در روز قیامت، بر اساس عملکردمان مورد قضاوت قرار خواهیم گرفت.

در پایان این مراسم، از تعدادی از امامان جماعت و فعالان فرهنگی دادگستری مرکز زنجان و سیدباقر سادات‌پور، گردآورنده کتاب اشعار مادحین و شاعران استان زنجان با موضوع نماز، تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha