کد خبر: 3320381
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۶
عباسی:

اصل وجودی روزه‌داری طهارت روح است

گروه اندیشه: رئیس عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی انتظامی استان زنجان،گفت: فلسفه وجودی روزه‎داری طهارت روح است تا انسان بتواند مقاومت خود را در مقابل گناهان افزایش دهد و با وسوسه‎های شیطان مقابله صحیح داشته باشد.

حجت‌الاسلام روح الله عباسی،رئیس عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی انتظامی استان زنجان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از زنجان در خصوص برنامه‎های ویژه ماه مبارک رمضان در این نهاد گفت: طبق روال سال‎های گذشته محافل قرآنی با قوت تمام در یگان‎های نیروی انتظامی استان زنجان برگزار می‌شود و امسال این نهاد توانسته است تمامی یگان‎‏های خود را تحت پوشش این طرح قرار دهد.
وی با بیان اینکه امسال 90 یگان تحت پوشش طرح محفل قرآنی هستند، افزود: محافل قرآنی صبح‎ها از ساعت هفت صبح با تلاوت قرآن 30 دقیقه‎ای آغاز می‎شود و پس از آن ده دقیقه نکات تجویدی بیان شده و روحانیون مستقر نیز بیست دقیقه نکات معنوی و اخلاقی را عنوان می‎کنند و یگان‎هایی که روحانی ندارند نیز فایل‏های صوتی از کارشناسان دینی برجسته برای آنان تهیه شده و پخش می‌شود.
رئیس عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی انتظامی استان زنجان ابراز کرد: به هنگام ظهر و نماز مغرب نیز برنامه‎های قرآنی به صورت منظم اجرا شده و مسائلی چون احکام و تبیین بیانات مقام معظم رهبری به نیروهای حاضر آموزش داده می‌شود.
حجت‌الاسلام عباسی با بیان اینکه در شب‎های قدر نیز مراسم ویژه این شب‏‌ها در یگان‏‌های مختلف اجرا می‌شود، عنوان کرد: در نیروی انتظامی همه بخش‎های مورد نیاز افراد از جمله خانواده، سیاسی و اجتماعی در نظر گرفته شده و با توجه به آن آموزش داده می‌شود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب نیروهای این نهاد قشر جوان هستند باید آموزش‏های مناسبی نیز صورت گیرد زیرا جوانان باید ابتدا خودآگاهی مطلوب از جنبه‎های متنوع اجتماعی و بصیرت سیاسی داشته باشند تا بتوانند در جامعه نیز فعالیت صحیح و تأثیرگذاری مطلوب داشته باشند، لذا کارشناسان مربوط با در نظر گرفتن تمامی بخش‏ها آموزش‎های مرتبط را نیز به نیروهای این نهاد می‎دهند.
این مقام مسئول درخصوص فلسفه وجودی روزه خاطرنشان کرد: فلسفه وجودی روزه‎داری طهارت روح است تا انسان بتواند مقاومت خود را در مقابل گناهان افزایش دهد و با وسوسه‎های شیطان مقابله صحیح داشته باشد.
حجت‌الاسلام عباسی در پایان با تأکید بر اینکه اصل وجودی روزه در دین اسلام امساک روح است، تصریح کرد: روزه‎داری فواید جسمی بسیاری نیز دارد و در روایات نیز عنوان شده است که «صوموا تصحوا» «روزه‎داری کنید تا سلامت بمانید» و با یک ماه روزه‎داری می‎توان ضررهای جسمی را از خود دور کرد اما در عین حال باید توجه داشت که اصل وجودی و فلسفه روزه طهارت روح و امساک چشم و دست و زبان و تمامی اعضای بدن از گناهان و خطاها است. 
حجت‌الاسلام عباسی عنوان کرد: همان گونه که خلقت انسان حکمت معنوی و عبادی دارد روزه نیز دارای حکمت عبادی است اما در عین حال باید توجه داشت که برای رسیدن به این هدف نیازمند ابزار نیز هستیم و ابزار در همین دنیای مادی قرار دارد و در خصوص روزه‌داری نیز عده ای به دنبال فواید جسمی آن هستند لذا باید آنان را از این جنبه نیز آگاه ساخت تا با روزه‌داری علاوه بر رسیدن به فواید جسمی از فواید روحی آن نیز آگاه و برخوردار شوند.
وی در پایان گفت: برخی از این ابزار خود نیز ماهیت معنوی دارند برای مثال روزه‌داری انسان را از پرخوری و اسراف باز می دارد که پرخوری خود موجب بیماری در بدن است و در عین حال پرخوری و اسراف از جمله محرمات دینی است و لذا از این طریق باز هم انسان به فواید معنوی دست می‌یابد.

captcha