به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از زنجان، در میان جشنهای باستانی، جشنهای ویژه عید نوروز مهمترین و بزرگترین جشنهایی است که ایرانیان به تاسی از پیشینیان خود همچنان آن را اجرا میکنند و با آمدن اسلام به ایران، این جشن باستانی که از زمان پادشاهی جمشید مرسوم شده و در فرهنگ ایرانی به ثبت رسیده است، رنگ و بوی دینی و معنوی به خود گرفته است.
معروفترین دعایی که در لحظه تحویل سال بر زبان میآوریم و از خدای متعال استمداد سالی نیک و پربار برای خود داریم دعای «یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الا أحسن الحال» است که امروزه در جای جای ایران اسلامی همه با آن آشنایی دارند.
در این بین، شهرها و مناطق رسومی برای خود دارند که ریشه در باورها و اعتقادات آنان دارد، رسومی که در کنار انجام صله رحم و دید و بازدید از بزرگترها و دوستان و آشنایان، خانه تکانی و تمیز کردن محیط زندگی، آشتی و رفع کدورتها که از تاکیدات دین مبین اسلام نیز هست را به جای میآورند.
یکی از رسومی که در زنجان نیز انجام میشود خواندن سوره یاسین است، در زمان تحویل سال مردم در مساجد گرد هم میآیند و با قرائت چهل بار سوره یاسین و دمیدن بر آب، آن را متبرک کرده و معمولا با آن شربت زعفران تهیه میکنند و به عنوان تبرک میل میشود.