کد خبر: 3650537
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۷

مشکل بازیافت زباله استان زنجان حل می‌شود

گروه اجتماعی: استاندار زنجان گفت: با اجرای پروژه ۱۱۵ میلیون دلاری، مشکل بازیافت زباله استان حل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، به نقل از ایسنا، اسدالله درویش‌امیری در جلسه هماهنگی قرارداد با هیئت سرمایه‌گذاری خارجی با شرکت «گرین ‌گلوبال انرژی» با اشاره به توان این شرکت در تولید انرژی از زباله، گفت: این پروژه هم در تامین بهداشت جهانی و هم در تولید انرژی پاک مورد اهمیت است و امید است این پروژه هر چه زودتر در دست اجرا قرار گیرد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به وجود رقبای ترک، چینی و کره در خصوص راه‌اندازی کارخانه بازیافت زباله در زنجان، گفت: 115میلیون دلار سرمایه‌گذاری در زنجان با ایجاد این کارخانه انجام می‌شود.
درویش‌امیری بر ضرورت توجه به مدت زمان اجرای پروژه تاکید کرد و گفت: اگر این پروژه سریع‌تر در زنجان انجام شود، مقدمه‌ای برای ادامه همکاری‌ها خواهد بود.
در ادامه این جلسه، مدیرعامل شرکت گلوبال گرین انرژی گفت: نخستین تکنولوژی تولید برق از زباله با سرمایه‌گذاری 115 میلیون دلاری در زنجان ایجاد می‌شود.
«دین بپروگوویچ» با اشاره به اینکه امیدواریم سرانجام عملیات آماده‌سازی برای انجام پروژه تولید برق از زباله انجام شود، گفت: در 30 سال گذشته تلاش شده است تا از زباله برای تولید برق کمک گرفته شود، در حالی که در این پروژه همواره مقوله‌هایی نظیر آلودگی، بازدهی، قیمت و تجهیزات مهم است و همواره این شرکت سعی داشته است با گرفتن انرژی از زباله، آلودگی را کاهش و بهره‌برداری از انرژی تولیدی را به بیشترین میزان ممکن برساند.
این سرمایه‌گذار خاطرنشان کرد: در پنج سال گذشته ما توانستیم همه مشکلات را حل کنیم و این ایده را ایجاد کنیم که تولید برق از زباله محقق شود. همچنین با به کارگیری مبدل‌ها توانستیم میزان زیادی از مشکلات پیش رو را کاهش دهیم.
پروگوویچ با اشاره به اینکه با شرکت نک‌تیک ارتباط داریم و پروژه به صورت مطلوبی بررسی شده است، خاطرنشان کرد: ابزاری برای خنک کردن مطرح کردند تا در این پروژه استفاده شود. همچنین در خصوص سودآوری پروژه نگرانی داریم اما این موضوع موجب کم‌کاری در این زمینه نمی‌شود.
مدیرعامل شرکت گلوبال گرین انرژی گفت: با اجرای این پروژه تحول خاصی ایجاد می‌شود و مزایای مختلفی برای جوامع دارد.
این سرمایه‌گذار با بیان اینکه 60 نفر از افراد بومی در اجرای این پروژه کمک خواهندکرد، گفت: برای دسترسی به سود بالاتر و کمک به جامعه برای داشتن محیط پاک‌تر می‌توانیم با سه روش این کار را انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: هدف مشترکی در این پروژه وجود دارد تا با موفقیت در زنجان اجرا شود. همچنین این پروژه را با ۳۰۰ تن مواد ضایعات در شهر زنجان شروع کردیم و زباله‌ها و انرژی توسط استان زنجان تامین شد.
در ادامه این جلسه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز اظهار کرد: در گذشته برای بازیافت زباله پیگیری‌های صورت گرفته و موضوع تهیه کامپوست از زباله تحت پیگیری بود.
جواد رحمتی ادامه داد: پیشنهادهای مختلفی در این زمینه وجود داشت که به دلیل مشکلاتی که بود به نتیجه نرسیدیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: تولید برق از انرژی یک موضوع جدید در کشور بود که تجربه مشابهی در کشور نداشت و وقتی پیشنهاد شد این مسئله در جلسه کارگروه بازیافت استان بررسی شد و موضوع از نظر اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و به عنوان یک روش مطمئنی شناخته شد.
رحمتی گفت: دو پیشنهاد در این زمینه داشتیم که با ولتاژهای مختلف تولید برق مطرح شد. منتهی نهایت موضوع تولید برق از زباله‌ها به صورت یک فراخوان مورد توجه قرار گرفت و فراخوان داده شد و پیشنهاد شرکت‌ها بررسی شد و تجارب سایر مراکز مورد بررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که روش مطمئنی است و با پیگیری‌های صورت گرفته، زمینه این ملاقات فراهم گردید.
captcha