کد خبر: 4065971
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۲

ضربه کرونا بر پیکره موسسات قرآنی در زنجان

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان گفت: کرونا اکثر موسسات قرآنی استان را تعطیل کرده است.

حجت‌الاسلام سعید احمدی

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام سعید احمدی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان، ظهر امروز، اول تیرماه، در نشست خبری با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی در یکم تیرماه سال ۱۳۶۰ با پیام امام راحل تاسیس شد، افزود: رسالت این سازمان با رسالت و هدف اعتلای فرهنگ پربار اسلام‌ ناب محمدی در راستای تبلور حیات معنوی و تبیین و ترویج مسائل اعتقادی، اخلاقی چه ناظر به مناسبت‌های دینی و چه ناظر به مناسبت‌های ملی تاسیس شد.

وی با بیان اینکه در ابتدای کار رسالت سازمان در احیای شعائر دینی بیشتر مبتنی بر تبلیغ سنتی بود لذا اعزام مبلغ در مناسبت‌هایی مانند ماه مبارک رمضان، محرم، صفر و ایام غدیر یکی از رسالت‌ها و وظایف اولیه سازمان بود، تصریح کرد: به مرور زمان با توجه به نیازهایی که در برخی از روستاها احساس شد، با کمک مردم، حاکمیت و دولت بستری برای حضور روحانیون در روستاها با عنوان امام روستا و روحانی مستقر فراهم شد.

این مسئول با توضیح این مطلب که در حال حاضر تقریباً ۸۵ خانه عالم در روستاها داریم که از این تعداد حدود ۳۰ خانه از وضعیت خوبی برخوردار نبوده و نیازمند تعمیر است، متذکر شد: در این خانه‌ها روحانیون با خانواده مستقر بوده و به امورات شرعی، دینی، فکری و اعتقادی مردم روستا رسیدگی می‌کنند.

وی با بیان اینکه با مرور زمان و با توجه به نیازهای جدید جامعه که به فراخور زمان ایجاد شد، برخی از فعالیت‌ها نیز به فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی افزوده شد، عنوان کرد: از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به تشکل‌های دینی در قالب هیئات مذهبی، کانون مداحان، کانون‌های فرهنگی و تبلیغی و انجمن‌های اسلامی اشاره کرد‌.

احمدی با یادآوری اینکه در حال حاضر در استان بالغ بر ۷۰۰ هیئت در سامانه طوبی ثبت شده است که برخی از این هیئات جزو هیئت‌های شاخص هستند، تاکید کرد: برخی از این هیئات نیز محلی و مناسبتی بوده و برخی در مساجد و برخی نیز در خانه‌ها فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه استان زنجان دارای یک وضعیت همگن فرهنگی است، هر چند این موضوع نباید موجب غفلت از انجام‌ کارهای فرهنگی شود، گفت: در همه نقاط شاهد آسیب‌های اجتماعی متناسب با همان نقاط هستیم‌ و فقط نوع آسیب‌ها است که در مناطق مختلف فرق می‌کند.

این مسئول با بیان اینکه در حوزه آسیب‌های اجتماعی از اولویت‌های اصلی پرداختن به موضوع اعتیاد، آسیب‌های ناظر بر خانواده و طلاق است، افزود: در این‌ حوزه بیشتر در زمینه تربیت کودک و نوجوان فعالیت می‌شود و تاکید بر روحانیون مستقر در پایگاه‌های اجتماعی نیز این است که در این‌ حوزه با توجه به وجود آسیب‌هایی برای این قشر از جامعه باید بیشتر فعال باشند.

وی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی زمان‌بر بوده و لطافت‌های خاص خود را دارد، بیان کرد: هر روز باید برای هجمه‌های فرهنگی دشمن آماده باشیم که یکی از ضروریات این موضوع نیز مهیا کردن زیرساخت‌های لازم است.

احمدی با بیان اینکه در استان زنجان ۱۵۰ خانه قرآنی و حدود ۵۰ تا ۶۰ موسسه قرآنی فعال داریم که در دوران کرونا اکثر موسسات قرآنی تعطیل شد، اظهار کرد: باید اهتمام جدی برای راه‌اندازی مجدد و بازگشت به حالت اولیه این موسسات وجود داشته باشد.

وی با اشاره به ورود چهره‌های جوان و شاخص به شورای هیئات مذهبی استان و شهرستان‌ها که یکی از نقاط قوت انتخابات اخیر این شورا است، گفت: در استان زنجان بالغ بر ۲۵ کانون فرهنگی و تبلیغی داریم که اکثر اعضای این کانون‌ها جوان بوده و در حوزه‌های فرهنگی و رسانه‌ای فعالیت می‌کنند.

این مسئول با اشاره به اینکه به مرور زمان فعالیت‌های سازمان به خصوص در سال‌های اخیر وارد عرصه‌های جدیدی شده است که از آن به عنوان تبلیغ نوین یاد می‌شود، افزود: طی این سال‌ها نگاه ویژه‌ای به بحث رسانه و تولیدات محتوا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه حوزه هنری یکی از زیر مجموعه‌های این سازمان است که تولیدات فاخری دارد، ادامه داد: در کنار کارهای فاخری که از حوزه هنری در سطح کشور شاهد هستیم، در سازمان نیز متناسب با گفتمان غالبی که در کشور وجود دارد، در حوزه رسانه پیگیر کارها هستیم.

احمدی در ادامه با اشاره به نیاز استان به فعالیت مدارس معارف صدرا، تصریح کرد: در استان متاسفانه در این زمینه نتوانستیم هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی توسعه مدارس را داشته باشیم و تنها در دوره متوسطه دوم مدرسه صدرای معارف را داریم که هم از لحاظ سخت‌افزاری و هم از لحاظ نرم‌افزاری با یک سری از مشکلات مواجه است.

وی با اشاره اینکه طی رایزنی‌هایی که با اداره‌کل آموزش‌وپرورش انجام شده، بنا داریم هم از لحاظ تعداد و هم از لحاظ کیفیت نسبت به تاسیس مدارس صدرا در دوره ابتدایی و متوسطه اول اقدام کنیم، گفت: با توجه به این موضوع امیدواریم که در سطح استان مدارس با نام مدارس معارف با جهت‌گیری تربیت نیروی فکری و انقلابی داشته باشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری و حاکمیت نسبت به آسیب‌های مختلف اجتماعی، از جمله طلاق و اعتیاد، بیان کرد: در همین راستا سازمان تبلیغات اسلامی در استان پایگاه‌های اجتماعی را در ۱۱ نقطه راه‌اندازی کرده و اولین گام نیز در این مسیر این بود که مساجد محلات فعال شود.

وی با توضیح این مطلب که از ظرفیت هیئات مذهبی نیز در این مناطق بهره گرفته شده و پایگاه‌های بسیج و معاونت اجتماعی سپاه نیز در این‌ مناطق فعالیت‌های خوبی دارند، تصریح کرد: سازمان در این مناطق بیشتر بحث‌های فکری دینی و تربیتی را پیگیر کرده و حل مشکلات در این مناطق نیازمند حضور پررنگ همه مجموعه‌ها است.

این مسئول با اشاره به اینکه اخیراً پیرو حکم مقام معظم رهبری که موضوع رصد را گوشزد و به سازمان تاکید کرده بودند، اتاق وضعیت و اتاق رصد در ستاد و استان‌ها شکل گرفت، ادامه داد: رسالت اتاق وضعیت این است که در ۱۸ زیست‌بوم کنش و کنشگران این زیست‌بوم‌ها را رصد کند.

وی با بیان اینکه علی‌رغم اینکه مجلس اعتبارات فرهنگی را افزایش داده است، با کمبود اعتبارات در استان‌ها مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: هر چند کار فرهنگی بودجه‌محور نیست و نگاه ما استفاده از طرفیت‌های مردمی در این حوزه است اما برای اقدامات اولیه نیاز به بودجه داریم.

این‌مسئول از برگزاری دوره دختران‌ حاج قاسم در استان خبر داد و گفت: از کل استان ۱۸۰ نوجوان دختر دبیرستانی در این دوره‌ها حصور خواهند داشت که بنا است در احصا و کشف مسائل منطقه خود توانمند شده و فعالیت کنند.

انتهای پیام
captcha