کد خبر: 4072102
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۵

ورزشکاران حفظ روحیه جوانمردی را در میادین ورزشی جدی بگیرند

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: ورزشکاران حفظ روحیه جوانمردی و فتوت را در میادین ورزشی جدی بگیرند. جوانمردی در دین اسلام ریشه داشته و آموزه‌های مذهبی ما توصیه‌های جوانمردی زیادی دارد.

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان

به گزارش ایکنا از زنجان، سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، شامگاه روز گذشته ۲۸ تیرماه، در نخستین جشنواره رسم جوانمردی، اظهار کرد: وظیفه و کار ما این است که نام، یاد و مفهوم فتوت و جوانمردی را اول در ورزش، سپس در سطح کلان جامعه زنده نگه داریم.

وی با بیان اینکه زنده نگاه داشتن و احیای اخلاق و فتوت، جوانمردی در جامعه ماموریت و وظیفه اصلی ما است که در این راستا برگزاری مراسم این‌چنینی می‌تواند نقطه عطفی برای شناسایی و قدردانی از الگوهای ورزشی در جوانمردی، فتوت و اخلاق‌مداری باشد، گفت: رسوم و آداب مربوط به مسلک فتوت و جوانمردی، از جمله این ذخایر معنوی و فرهنگی ایران و اسلام است؛ چرا که جوانمردی و فتوت در اخلاق و آیین ائمه‌اطهار (ع) و اسلام بوده و باید شرط اول ورزشکار بودن باشد.

این مسئول با اشاره به حمایت و استمرار برگزاری این جشنواره، ادامه داد: ورزشکاران زحمات زیادی برای کسب قهرمانی و مدال در عرصه‌های مختلف متحمل می‌شوند که برای ما و برای جامعه ارزشمند است. کسب مدال و درخشش در عرصه المپیک کار ساده‌ای نیست اما باید بدانیم کسب مدال و قهرمانی همه چیز نیست و گام نهایی و هدف والا، رعایت جوانمردی و اخلاق‌مداری است.

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه نباید جوانمردی و فتوت را تنها در ورزش جست‌وجو کنیم، ابراز کرد: در روابط اجتماعی و در مواجهه با مردم چقدر انصاف و جوانمردی را رعایت می‌کنیم؟ غایت نهایی این است که این فرهنگ دیرینه در جامعه جریان یابد. در بازار، در اقتصاد، در شروع قضاوت و در نهایت در جامعه شاهد فتوت، سخاوت، همت و بخشش باشیم.

وی با اشاره به فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی، افرادی را که نقاط و وجهه مثبت و قوت را به جای ایرادات می‌بیند، ارزشمند خواند و تصریح کرد: در روابط جز به جز، در رابطه خانواده با فرزندان و بالعکس، خرید و فروش، معاملات، رعایت انصاف و جوانمردی را می‌توان دید و آغاز کرد؛ اینکه کاسبی سود کم را ترجیح دهد یا آن شهروندی که به محیط‌زیست آسیب نرساند و یا انسانی را مورد قضاوت ناعادلانه قرار ندهد، نمونه‌ای از یک انسان والا، قابل قدردانی و الگویی در فتوت است.

این مسئول با بیان اینکه فتوت در فرهنگ زنده می‌شود، تشریح کرد: از خود سئوال کنیم چقدر اهل تواضع و گذشت هستیم. چقدر در زمانی که حق با ما است از خود گذشت می‌کنیم و آیا قدم کوچکی در صیانت از فرهنگ جوانمردی برداشته‌ایم.

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: ورزشکاران حفظ روحیه جوانمردی و فتوت را در میادین ورزشی جدی بگیرند. جوانمردی در دین اسلام ریشه داشته و آموزه‌های مذهبی ما توصیه‌های جوانمردی زیادی دارد.

انتهای پیام
captcha