به گزارش ایکنا از زنجان، محسن افشارچی استاندار زنجان شامگاه روز گذشته ۲۹ مردادماه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان با اشاره به اینکه اولویت استانی ساخت کتابخانه مرکزی است، اضافه کرد: این بار کتابخانه مرکزی را جزو مصوبات سفر دوم قرار میدهیم. البته با چندین پروژه مواجه هستیم که مشکل اعتباری دارند، متاسفانه در بحث ماده ۲۳ نیز برای اغلب پروژهها با همین موارد مواجه هستیم، ولی تمرکز کردهایم که مشکلات در این حوزه حل شود.
وی با تأکید بر اینکه موضوع اولویتدارتر از احداث ساختمان، افزایش سرانه مطالعه در استان است، تصریح کرد: امروز مسئله این است که یک رقیب برای کتابخانهها پیدا شده که سرانه مطالعه مردم را میخورد. اصلیترین کار کتابخانههای عمومی باید این باشد که میزان مطالعه چقدر بوده است و دغدغه اصلی کتابخوانی باشد. برای افزایش سرانه مطالعه میتوانیم یک maker space داشته باشیم.
استاندار زنجان با بیان اینکه کتابخانههای عمومی باید برای خودش شاخص تعیین کند و برای ارتقای آنها تلاش کند، اضافه کرد: باید بدانیم امروز به لحاظ شاخص مطالعه و یا همان تعداد ساختمان در چه وضعیتی قرار داریم که در یک سال بعد در یک جایگاه دیگر باشیم.
افشارچی با بیان اینکه در حوزه روستایی ما مشکل اعتباری برای کار فرهنگی نداریم، افزود: برنامهریزی برای احداث ۳۵ کتابخانه که در روستاها است باید با هماهنگی ارشاد انجام شود. در کل دنیا به این شکل است که یکی از کارهای فرهنگی شهرداری، مدیریت کتابخانهها و سر و سامان دادن به آن است.
محمد رضاخانی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان، نیز در سخنانی آماری از تعداد عضویت کتابخانههای عمومی استان ارائه کرد و اظهارکرد: سال قبل ۴۹ هزار و ۱۲۶ نفر عضو کتابخانهای عمومی بودند که امسال باید به ۸۰ هزار نفر برسد، البته بر اساس افق جمعیتی این آمار باید به ۲۰۰ هزار نفر برسد.
این مسئول با اشاره به اینکه تعداد منابعی که در کتابخانهها داریم یک میلیون و ۴۷۰ هزار نسخه است، اضافه کرد: امروز زیربنای کتابخانههای استان به ۳۷ هزار متر مربع است که باید به ۴۰ هزار و ۱۰۴ متر برسد.
وی با اشاره به اینکه تعداد کتابخانهها هم ۹۸ باب است که امسال به ۱۰۶ باب خواهد رسید، افزود: برنامههای فرهنگی و تبلیغی و ترویجی هم در سال گذشته ۱۱ هزار و ۴۵۱ مورد بود که امسال به ۱۲ هزار و ۳۰ برنامه خواهد رسید.
رضاخانی افزود: وصول درآمد از محل منابع شهرداریها هم ۳ میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان بوده است که امسال باید به ۷ میلیارد تومان برسد. نیم درصد شهرداریها یک تکلیف قانونی است ولی متاسفانه این مبلغ وصول نشده است و اگر سهم ۱۰۰ درصدی زنجان برداشت نشود، بودجه مربوطه به تهران برگشت داده میشود.
این مسئول با بیان اینکه جذب کتب اهدایی از طریق جشنواره اهدای کتاب باید به ۵۰ هزار جلد برسد، گفت: امسال باید ۸ باب کتابخانه هم باید افتتاح شود. امسال ۲۲ باب کتابخانه عمومی باید تجهیز شود، از جمله موضوعاتی که در اداره کل پیگیر آن هستیم، ساخت کتابخانه مرکزی، کتابخانه شهید مدرس خرمدره، کتابخانه عمومی زیتون شهر آببر است.
رضاخانی با اشاره به تخریب بخشی از کتابخانه روزبه به علت قابل استفاده نبودن آن افزود: متاسفانه مبلغی که برای بازسازی آن در نظر گرفته شده بود، هنوز اختصاص نیافته و مجبور به تحویل آن هستیم. کتابخانههای عمومی سیار روستایی در جایی که امکان ساخت کتابخانه نیست سیار را داریم.
انتهای پیام