کد خبر: 4287789
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
حجت‌الاسلام نقی‌لو:

غدیر روز شکل‌گیری نظام سیاسی اسلام است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان غدیر را روز شکل‌گیری نظام سیاسی اسلام دانست و گفت: انقلاب اسلامی ایران احیاگر غدیر است.

حجت‌الاسلام نقی‌لو، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان

حجت‌الاسلام مجید نقی‌لو، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از زنجان، با گرامیداشت ایام دهه امامت و ولایت اظهار کرد: به تعبیر امام خمینی(ره)، غدیر یک فضیلت شخصی برای امیرالمؤمنین(ع) نیست زیرا اساساً کمالات معنوی قابل نصب نیستند بلکه روزی است که پیامبر اسلام(ص) حضرت علی(ع) را به حکومت منصوب کردند و این امر نشان‌دهنده مسئولیت بزرگ اجتماعی و حکومتی ایشان است.

وی افزود: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می‌فرماید: قبل از غدیر، حکومت برای شخص پیامبر(ص) بود ولی بعد از غدیر این حکومت شخصی تبدیل به حکومت نوعی شد و یک ساختار و نظام مشخص پیدا کرد که همان ساختار و نظام امامت و امت بود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به آیه 67 سوره مائده «یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَ إِن لَم تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ؛ ای پیامبر! آنچه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده است به مردم ابلاغ کن و اگر نکنی، رسالت او را نرسانده‌ای» بیان کرد: با استناد به این آیه می‌توان گفت قرآن نظام و ساختار سیاسی ـ اجتماعی اسلام را جزئی جدایی‌ناپذیر و معادل کل دین اسلام می‌داند و تأکید می‌کند که ابلاغ کامل این نظام، از اصول اساسی رسالت پیامبر(ص) است. به عبارت دیگر، ترک ابلاغ این بخش، به معنای ناتمام ماندن رسالت الهی است.

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) به صراحت فرموده‌اند که اسلام تمامش سیاست است، اظهار کرد: مظلومیت غدیر آنجا است که جشن عید غدیر برگزار می‌شود، ولی می‌گویند غدیر را سیاسی نکنید. ماهیت غدیر، سیاسی است و اساساً غدیر را غیر از عالم سیاست نمی‌شود فهمید.

نقی‌لو افزود: اصرار بر سیاسی نکردن غدیر همانند همان اصراری است که بر سیاسی نکردن قیام اباعبدالله(ع) وجود داشت در حالی که این قیام اساساً حرکتی سیاسی ـ اجتماعی بود.

وی گفت: امیدوارم همگان بتوانیم به معارف عمیق غدیر پی ببریم و انقلاب اسلامی را که زنده شده‌ غدیر، به میدان آورنده‌ غدیر و احیاگر غدیر است، قدر بدانیم و از رهروان حقیقی و وفادار به مکتب غدیر باشیم.

انتهای پیام
captcha