کد خبر: 4306502
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۹
سرپرست ستاد امر به معروف و نهی از منکر:

امر به معروف تنها به حجاب محدود نیست/ مبارزه با فساد و سوءمدیریت در اولویت است

حجت‌الاسلام طاهری‌آکردی با تأکید بر اینکه مأموریت این نهاد فرهنگی است و هیچ ابزار انتظامی یا امنیتی در اختیار ندارد، گفت: امر به معروف و نهی از منکر تنها به موضوعاتی چون حجاب یا مسائل فردی محدود نمی‌شود، بلکه امروز بزرگ‌ترین منکرات اجتماعی در حوزه‌هایی همچون تعطیلی پروژه‌های نیمه‌تمام، تبعیض در نظام مالیاتی، خصوصی‌سازی‌های غلط و توزیع ناعادلانه بودجه فرهنگی نمود پیدا کرده است.

حجت‌الاسلام طاهری‌آکردی، سرپرست ستاد امر به معروف

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین طاهری‌آکردی، روز دوشنبه ۳۱ شهریور در نشست خبری با اصحاب رسانه استان زنجان، با اشاره به پیشینه تأسیس این ستاد، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) بر ضرورت نظارت بر شئون دینی و صیانت از ارزش‌ها تأکید داشتند و همین نگاه سبب شد نهادی برای پیگیری این مهم شکل بگیرد. هر چند اجرای آن در دولت موقت به تأخیر افتاد، اما در سال ۱۳۷۲ با تأکید رهبر معظم انقلاب بار دیگر احیا شد.

وی وظایف اصلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر را در چهار محور «ترویج فریضتین»، «نظارت بر اجرای آن»، «حمایت از آمران» و «پیگیری عفاف و حجاب در دستگاه‌ها» برشمرد و افزود: مأموریت ستاد، احیای سنت‌ها و ترویج فرهنگ قرآنی است نه مدیریت مستقیم همه مصادیق. انتظار اینکه ستاد بتواند به تنهایی همه منکرات را از میان ببرد، نادرست است؛ وظیفه اصلی ما مطالبه‌گری از دستگاه‌ها و توانمندسازی مردم است.

سرپرست ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه در سال‌های اخیر آموزش آمران جدی گرفته شده است، ادامه داد: بسیاری از مردم دغدغه دینی دارند اما گاهی شیوه نادرست در بیان امر به معروف باعث سوءتفاهم یا حتی تبعات قضایی می‌شود. به همین دلیل دوره‌های آموزشی پایه طراحی کرده‌ایم که در ۷۲ بخش و در قالب متن، صوت، تصویر و آزمون، علاوه بر مباحث دینی و فقهی، مباحث روان‌شناختی و جامعه‌شناختی را هم دربر می‌گیرد.

طاهری‌آکردی با تأکید بر اینکه امر به معروف صرفاً به مسئله حجاب محدود نمی‌شود، خاطرنشان کرد: این فریضه شامل همه عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. 

سرپرست ستاد امر به معروف و نهی از منکر به اقدامات فرهنگی این ستاد اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر بیش از ۳۰۰ نشست علمی و کرسی آزاداندیشی با محوریت حکمرانی دینی برگزار شده است. علاوه بر این، تولیدات فرهنگی متنوعی شامل کلیپ‌های کوتاه، برنامه‌های نمایشی، بخش کودک و حتی پروژه‌های پژوهشی و آموزشی در دستور کار قرار گرفته است.

این مسئول ادامه داد: مهم‌ترین شاخص حکمرانی اسلامی در نگاه امیرالمؤمنین (ع) خدمت به مردم، رعایت عدالت و صیانت از بیت‌المال است. اگر عدالت در اخذ مالیات رعایت نشود و عده‌ای از تکالیف قانونی فرار کنند، این خود یک منکر بزرگ است.

وی تصریح کرد: امروز خصوصی‌سازی‌های غلط، رها شدن پروژه‌های نیمه‌تمام و توزیع ناعادلانه بودجه‌های فرهنگی از مهم‌ترین منکرات است. وقتی کارخانه‌ای با هزاران کارگر به فردی واگذار و سپس زمین آن فروخته می‌شود، اینها منکراتی بزرگ‌تر از رفتارهای فردی هستند که جامعه را دچار فاصله طبقاتی و بی‌اعتمادی می‌کند.

وی همچنین از تشکیل شبکه‌ای متشکل از بیش از ۵۰۰ وکیل جهادی خبر داد که وظیفه حمایت حقوقی از آمران را بر عهده دارند و افزود: ستاد به هیچ عنوان مأموریت امنیتی ندارد و حتی در مواردی با آمران خاطی که روش‌های نادرست داشته‌اند، برخورد کرده‌ایم؛ زیرا دغدغه مقدس باید با روش صحیح همراه باشد.

طاهری‌آکردی با تأکید بر اینکه امر به معروف به معنای بی‌تفاوت نبودن در برابر مسائل جامعه است، گفت: از رعایت بهداشت فردی در مسجد گرفته تا صرفه‌جویی در مصرف آب و برق، از عدالت مالیاتی تا مقابله با فساد اقتصادی، همه مصادیق امر به معروف محسوب می‌شوند. اگر این فریضه به‌درستی در عرصه‌های کلان حکمرانی اجرا شود، بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور برطرف خواهد شد.

وی رسانه‌ها را بازوی اصلی تحقق امر به معروف دانست و افزود: امروز نقش رسانه‌ها در خط مقدم حکمرانی نوین انکارناپذیر است. شما می‌توانید در خط مقدم این عرصه باشید و با عزت در پیشگاه خداوند پاسخگو باشید.

سرپرست ستاد امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: ما با فیلترینگ مطلق مخالفیم، اما فضای مجازی بدون قانون نیز پذیرفتنی نیست. حتی اگر قوانین بر مبنای اندیشه‌های سکولار تدوین شود، باز هم بهتر از بی‌قانونی است. ضروری است چارچوب‌های حقوقی برای صیانت فرهنگی، روانی و اجتماعی از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی تدوین شود.

انتهای پیام
captcha