کد خبر: 4315313
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۸
امام جمعه زنجان:

اسراف در مصرف آب و انرژی، خطای شرعی و تهدیدی برای آینده کشور است

حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به بحران جدی در حوزه آب و انرژی گفت: تداوم اسراف، بی‌توجهی به الگوی مصرف و سیاسی‌کاری در مدیریت منابع، آینده نسل‌ها را تهدید می‌کند؛ در حالی‌که صرفه‌جویی وظیفه‌ای شرعی، ملی و اخلاقی برای همه مردم و مسئولان است.

حجت‌الاسلام حسینی، امام جمعه زنجان

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، امام جمعه زنجان، جمعه ۱۶ آبان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر زنجان، با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی کشور اظهار کرد: برای نخستین‌بار است که در نیمه‌های پاییز، در حدود ۱۶ استان کشور حتی یک قطره باران گزارش نشده است. میزان نزولات جوی نسبت به سال گذشته ۸۸ درصد کاهش یافته و حجم آب پشت سدهای تهران به‌طور قابل توجهی کم شده است.

وی افزود: امروز کشور ما در شرایطی است که اگر برداشت از سدها ادامه یابد، تهران و بسیاری از شهرهای دیگر با بحران جدی مواجه خواهند شد. اگرچه دعا و استغاثه برای نزول رحمت الهی را داریم، اما در کنار آن باید مدیریت مصرف را جدی بگیریم. نمی‌توان از یک‌سو نماز باران خواند و از سوی دیگر در مصرف آب اسراف کرد.

امام جمعه زنجان با تأکید بر لزوم اصلاح رفتار مصرفی مردم، ادامه داد: آب‌هایی که قابلیت بازچرخانی دارند نباید دور ریخته شوند. آبی که برای شست‌وشوی میوه و سبزی استفاده می‌شود، می‌تواند برای آبیاری باغچه‌ها به کار رود. همچنین با بهره‌گیری از ابزارهای کاهنده، چندین درصد از مصرف قابل کاهش است. کدام عقل می‌گوید این کار را نکنیم؟

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی باید با عقلانیت و تدبیر عمل کنیم. همان‌طور که حضرت یوسف(ع) در دوران فراوانی مردم را به صرفه‌جویی فراخواند، ما نیز در دوران خشکسالی وظیفه داریم مصرف را مدیریت کنیم. هیچ جامعه عاقلی در زمان کم‌آبی، منابعش را هدر نمی‌دهد.

حجت‌الاسلام حسینی با انتقاد از برخی بی‌توجهی‌ها در مدیریت منابع گفت: تا کی می‌خواهیم کشور را با تعارف و سیاسی‌کاری اداره کنیم؟ چرا محصولی که مناسب اقلیم یک منطقه نیست، در آنجا کاشته می‌شود؟ همه ما در برابر منابع کشور مسئول هستیم و باید با تصمیم‌گیری‌های علمی و منطقی، مانع هدررفت منابع شویم.

وی با اشاره به اهمیت مسئله آب در حیات اجتماعی، تصریح کرد: وقتی آب نباشد، دیگر مسجد و نماز جمعه‌ای هم نخواهیم داشت. مساجد، امامان جماعت، فرهنگیان، رسانه‌ها، هنرمندان و ورزشکاران باید در ترویج فرهنگ صرفه‌جویی نقش‌آفرین باشند. همان‌طور که انقلاب از مساجد آغاز شد، امروز هم می‌توان از مساجد صرفه‌جویی ۲۰ تا ۳۰ درصدی در مصرف آب را رقم زد.

امام جمعه زنجان با اشاره به ضرورت صرفه‌جویی در انرژی، افزود: در بازدیدهایی که از مساجد داشتم، مشاهده کردم برخی از آن‌ها بیش از اندازه گرم هستند. چه نیازی است در زمستان با لباس تابستانی در مسجد حضور پیدا کنیم؟ مسئولان باید با جدیت الگوی مصرف را اصلاح کنند، زیرا اسراف علاوه بر خطای عرفی و قانونی، از نظر شرعی نیز حرام است.

نماینده ولی‌فقیه در استان ادامه داد: امر به معروف فقط به حجاب یا مسائل مالی محدود نمی‌شود؛ امروز یکی از مصادیق مهم امر به معروف، اصلاح الگوی مصرف است. همه ما در برابر این مسئله وظیفه دینی و اجتماعی داریم.

وی در ادامه به وضعیت کشور سودان اشاره کرد و گفت: کشور ثروتمند سودان قربانی نفوذ غرب و برخی کشورهای عربی شد. دخالت بیگانگان موجب جنگ داخلی، کشته‌شدن هزاران نفر و آوارگی میلیون‌ها انسان شد. این حادثه عبرتی است برای ملت‌ها که شعارهای زیبا اگر از ایمان و استقلال جدا شوند، به ابزار بیگانگان تبدیل می‌شوند.

امام جمعه زنجان با تأکید بر ضرورت جهاد تبیین افزود: اگر ما وظیفه تبیین حقایق را به‌درستی انجام می‌دادیم، دشمن نمی‌توانست بارها از یک مسیر به ما آسیب بزند. باید با استفاده از هنر و رسانه، ایمان و استقلال جامعه را تقویت کنیم.

وی با گرامی‌داشت سالروز شهادت شهید حسن تهرانی‌مقدم، پدر اقتدار موشکی ایران، گفت: شهید تهرانی‌مقدم به ما آموخت علم بدون ایمان ابزار است و ایمان بدون علم، هیجان. مدیر انقلابی کسی است که در میدان عمل حاضر باشد و با حضور میدانی بسیاری از مشکلات را حل کند.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت خدمت‌رسانی مؤثر به مردم، اظهار کرد: از مسئولان برگزاری میز خدمت پیش از نماز جمعه تشکر می‌کنم، اما توجه داشته باشند که بیشتر نمازگزاران در پایان خطبه دوم حضور می‌یابند. این تذکری به مسئولان و یادآوری به مردم است که خطبه، بخشی از نماز است و حضور از آغاز نماز جمعه ضروری است.

وی افزود: بسیاری از مردم برای پیگیری امور مختلف مانند وام، زمین، مسکن و اشتغال به دفتر امام جمعه مراجعه می‌کنند که این اعتماد مردم جای شکر دارد. وظیفه ما پیگیری و مطالبه‌گری است، اما اجرای مستقیم امور بر عهده دستگاه‌های اجرایی است.

امام جمعه زنجان تأکید کرد: برخی مشکلات، ریشه‌ای و زیرساختی هستند و باید برای رفع آن‌ها انرژی بیشتری صرف شود. به جای ایجاد یک شغل، باید ساختارهایی اصلاح شود که هزاران فرصت شغلی ایجاد می‌کنند.

وی از مردم خواست پس از نماز جمعه برای طرح مشکلات خود در میز خدمت بمانند و خاطرنشان کرد: برخی از مراجعان هفته‌هاست پاسخ نامه‌هایشان را دریافت نکرده‌اند. لازم است دستگاه‌های اجرایی در محل نماز جمعه پاسخگوی مردم باشند تا زمان از دست نرود.

حجت‌الاسلام حسینی گفت: مساجدی که در آن حضور کودکان، نوجوانان، زنان و مردان پررنگ است، کمتر دچار آسیب‌های اجتماعی می‌شوند. هرچه مسجد فعال‌تر باشد، آن محله سالم‌تر است. تقویت ایمان و تقوای جامعه، مانع نفوذ فرصت‌طلبان و فساد می‌شود.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم به مناسبت ۱۳ آبان گفت: یکی از مؤلفه‌های ایران قوی، اصلاح الگوی مصرف و توجه به کیفیت در تولید است. ما کشوری هستیم که دو و نیم برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌کنیم و این یک فاجعه است. هر درصد صرفه‌جویی، میلیون‌ها دلار صرفه اقتصادی و فرصت شغلی ایجاد می‌کند.

حسینی با تأکید بر لزوم مقابله با خام‌فروشی بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی کشور، خام‌فروشی منابع است؛ اگر زنجیره تولید تکمیل شود، هزاران شغل و ارزش افزوده ایجاد خواهد شد. کشورهای توسعه‌یافته با جلوگیری از خام‌فروشی به پیشرفت دست یافته‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی دولت و ملت، خاطرنشان کرد: امیدوارم با اتحاد و همدلی میان مسئولان و مردم، بتوانیم مشکلات کشور را در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پشت سر بگذاریم؛ چراکه پیوند واقعی میان دولت و ملت، راه‌حل اصلی عبور از دشواری‌های امروز ایران اسلامی است.

انتهای پیام
captcha