مرمت حرم حضرت زینب(س) با بکارگیری شیوه‌های جدید معماری
کد خبر: 3336080
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۸
هوشیار خبر داد:

مرمت حرم حضرت زینب(س) با بکارگیری شیوه‌های جدید معماری

گروه اجتماعی: رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اردبیل از مرمت ابنیه تاریخی حرم حضرت زینب(س) با جدیدترین فنون علمی و بکارگیری شیوه‌های جدید معماری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، اسفندیار هوشیار، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اردبیل، دیروز پنجم مردادماه در نشست اعضای ستاد بازسازی عتبات عالیات اردبیل، اظهار کرد: به‌دنبال جنگ داخلی سوریه به گنبد، گلدسته‌ها و بخش‌های مختلف حرم مطهر که ارزش مذهبی و تاریخی زیادی دارد، آسیب‌هایی وارد شده بود که قرار شد ستاد بازسازی عتبات عالیات نسبت به رفع آن‌ها اقدام کند.
وی افزود: در بخش‌هایی از حرم مطهر که مورد اصابت واقع شده، حاشیه‌های قدیمی یا طلاکاری‌های مربوط به زمان‌های دور، چوب درب‌هایی که منقش به نقوش و نگار‌های زیبا است منبت‌ها، معرق‌ها و خاتم‌کاری‌ها که همگی اثر تاریخی با ازش محسوب می‌شوند لطمه وارد شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اردبیل تصریح کرد: متخصصان ایرانی ستاد بازسازی عتبات عالیات با بهره‌گیری از دیدترین فنون علمی در دو زاویه اصلی به رفع این خسارت‌ها اقدام می‌کنند.
عضو شورای شهر اردبیل یادآور شد: متخصصان ایرانی ابتدا با ظرافت‌های خاص قسمت صدمه دیده را تعمیر کرده و سپس با هماهنگ‌سازی به گونه‌ای کار را به انجام می‌رسانند تا هماهنگی تاریخی اثر مخدوش نشود.
هوشیار با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات در طی چند سال فعالیت خود در عراق تجربیات زیادی در بازسازی و مرمت ابنیه تاریخی کسب کرده است، بیان کرد: اکنون از این تجربه در سوریه و حرم مطهر حضرت زینب (س) استفاده می‌شود.
این مسئول ادامه داد: بازسازی سیستم‌های خنک‌کننده حرم و موتور برق‌ها، اصلاح سیستم برق و بازسازی و مرمت سقف آسیب‌دیده مصلی امام خمینی(ره) و در حال حاضر مرمت و نوسازی گنبد مصلی حضرت زینب (س) از دیگر اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اردبیل یادآور شد: این اقدامات در حالی انجام می‌شود که هنوز سوریه درگیر جنگ داخلی با داعش و عناصر تکفیری است.
هوشیار درباره تأثیر این اقدامات در منطقه زینبیه تصریح کرد: حضور ایرانی‌ها طی یک سال و چند ماه گذشته برای بازسازی و مرمت حرم مطهر و فعالیت چشمگیر آنها اسباب رونق هر چه بیشتر منطقه زینبیه را به همراه داشته است، به گونه‌ای که در ایام خاص حرم مطهر مملو از زائران سوری، عراقی و لبنانی است.
وی در پایان سخنان خود گفت: همچنین بازار اطراف حرم پس از چند سال تعطیلی مجدد فعال شده و این خود سبب شده است تا تقویت روحیه مردم سوریه به ویژه ساکنان منطقه زینبیه فراهم آید.

captcha