هیچ حادثه‌ای حرکت جهانی حضرت زینب(س) را متوقف نکرد
کد خبر: 3684524
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۸
استاد حوزه علمیه:

هیچ حادثه‌ای حرکت جهانی حضرت زینب(س) را متوقف نکرد

گروه اجتماعی: آیین های جشن میلاد حضرت زینب(س) با حضور زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره) با سخنرانی سید احمد دارستانی برگزار شد.  

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت الاسلام سید احمد دارستانی، شب گذشته، ۲ بهمن ماه در مراسم جشن میلاد حضرت زینب(س) در حرم حضرت معصومه(س) گفت: صحبت در باب عظمت زینب کبری(س) و جایگاه ایشان بسیار سخت است و از هر زاویه به زندگی ایشان نگاه کنیم به ابتلائات و مصائب سخت می رسیم.

وی افزود: از چهار سالگی که شهادت مادرشان اتفاق افتاد تا مظلومیت های دوران امیرالمؤمنین و شهادت ایشان و وقایع عظیم پس از آن که همگی پر از بلا و مصیبت بود و قطعا هیچکس جز زینب کبری نمی توانست همچون کوه صبر در برابر همه این ها استواری کند.
وی با بیان نقش مهم حضرت زینب در واقعه کربلا گفت: در واقعه کربلا شاهد دو سپاه هستیم که هر دو در یک ردیف قرار دارند و به یک اندازه مهم هستند. یک سپاه 72 نفره به امامت سیدالشهدا و علمداری قمر بنی هاشم و یک سپاه از اهل بیت به امامت زین العابدین و علمداری عقیله بنی هاشم، که تا غروب روز عاشورا سپاه اول مدافع و حافظ دین بود و پس از شهادت سیدالشهدا و اصحاب ایشان نوبت به سپاه دوم رسید.اگر حضور حضرت زینب در کاروان اسرا نبود، از واقعه عظیم کربلا چیزی باقی نمی ماند و حتی می توان گفت نه تنها کربلا، بلکه زحمت 124 هزار پیامبر ناقص می ماند.
دارستانی با اشاره به حضور حماسی عقیله بنی هاشم در کاخ یزید اظهار کرد: برای حضرت زینب شهادت در کربلا راحت تر از تحمل اسارت و فراغ و دوری سیدالشهدا بود اما ایشان باید قدم در راهی میگذاشتند که در امتداد خون شهدای کربلا قرار داشت. ایشان ظاهرا در هیئت اسیر در کاخ ابن زیاد و یزید حاضر شدند اما در باطن با سخنرانی های کوبنده و روشنگری های خود آل امیه را به اسارت کشیدند و پلیدی، ظلم و خباثت یزید و حکومتش را بر همگان آشکار ساختند
سخنران حرم مطهر کریمه اهل بیت با نگاهی تربیتی و اجتماعی به زندگانی حضرت زینب گفت: امروزه بسیاری از جوانان می گویند پس از ازدواج در دینداری خود دچار سستی شده و در تعامل با همسر خود با مشکل مواجه شده اند، در حالی که می توانند با نگاه به زندگی اهل بیت مشکلات خود را برطرف کنند.

این استاد حوزه گفت: حضرت زینب سلام الله علیها سال ها در خانه همسر خود بود و وقتی متوجه سفر اباعبدالله به کربلا شد در نهایت احترام و اطاعت  از همسر خود، از او اجازه همراهی برادرش در این سفر را خواست؛ یعنی می شود بیش از 40 سال در خانه شوهر بود و در هنگام نیاز دین، به میدان آمد و از دین خدا دفاع کرد. عبدالله نیز دو فرزند خود را همراه با حضرت راهی کرد و گفت: اگر جنگ در گرفت فرزندانمان را قبل از فرزندان امام به میدان بفرست.
دارستانی در ادامه با توجه به نقش اساسی والدین در ترییت دینی فرزندان گفت: حضرت زینب کبری در روز عاشورا نمی توانست به جنگ و جهاد با دشمن بپردازد اما دو فرزند خود را راهی میدان نبرد، و آن ها را فدای سیدالشهدا کرد؛ بنابراین ما برای دفاع از دین خدا دو فرصت داریم یا خود را آماده دفاع از دین خدا کنیم یا فرزندانمان را، یعنی در این عصر هم خود برای ظهور حضرت بقیه الله آماده شویم و هم فرزندان خود را آماده کنیم. پیام حضرت زینب به تمام زنان عالم این است که باید فرزندان خود را فدای امام زمان و دین خدا کنند.
دارستانی با انتقاد به برخی شیوه غلط تربیت فرزندان گفت: متاسفانه برخی والدین نسبت به تربیت فرزندان خود اهتمام نمی ورزند. چرا باید در جامعه اسلامی شاهد این باشیم که اسم هایی ناشایست روی فرزندان گذاشته شود ؟ نام های زیبای فاطمه، زینب، زهرا، خدیجه، مرضیه و ... را رها کردیم و به سراغ اسم هایی رفتیم که در شأن جامعه ما نیست.سید الشهدا فرمودند اگر صد فرزند داشتم نام همه آنها را علی می گذاشتند. چطور ادعای دینداری و تعصب دینی داریم و نسبت به این فرموده سیدالشهدا بی تفاوتیم؟.
وی در پایان با بیان جمله ای از رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کار حضرت زینب در کوفه و شام به بزرگی کار سیدالشهدا در کربلاست گفت: این جمله عظمت کار زینب کبری در ادامه مسیر و اهمیت حفظ و رساندن پیام عاشورا به جهانیان را می رساند. در این راه تمام مصیبت ها بر دوش حضرت زینب بود اما هیچ حادثه ای نتوانست حرکت جهانی حضرت زینب را کنترل کند.
اجرای تواشیح گروه بین المللی میعاد قم و مداحی حاج عباس حیدرزاده در وصف حضرت زینب کبری از دیگر برنامه های این جشن بود.

captcha