چراغ‌های مؤسسات قرآنی در خراسان شمالی روشن می‌شود
کد خبر: 3935712
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳

چراغ‌های مؤسسات قرآنی در خراسان شمالی روشن می‌شود

استاندار خراسان شمالی گفت: باید مردم استان با جایگاه فعالیت‌های قرآنی آشنا شوند و مکان‌هایی در نقاط مختلف استان به عنوان مؤسسات قرآنی وجود داشته تا همواره چراغ این مراکز در استان روشن باشد.

چراغ‌های مؤسسات قرآنی در خراسان شمالی روشن می‌شودبه گزارش ایکنا از خراسان شمالی، محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی، در نشست هم‌اندیشی جامعه قرآنی استان که با پیگیری‌های ایکنا روز گذشته، 26 آبان در سالن شهدای دولت استانداری، برگزار شد، با اشاره به اینکه شورای ‌عالی قرآن در خراسان شمالی ایجاد می‌شود، اظهار کرد: حوزه فعالیت‌های قرآنی نیازمند تحولات است؛ در حال حاضر رشد به تنهای مناسب نیست و باید حرکت در این مسیر با سرعت بیشتری انجام شود تا تحولات ایجاد شده برای مردم قابل لمس باشد.

وی در خراسان شمالی با تأکید بر اینکه جایگاه قرآن در زندگی افراد باید در سنین پایین مشخص شود، تصریح کرد: اگر فعالیت‌های قرآنی در سنین پایین برای افراد آغاز شود، به طور قطع جدایی از قرآن در سنین بالاتر به راحتی رخ نمی‌دهد. در جلسات دیگر، شرایط مهدکودک‌های استان برای گسترش فعالیت‌های قرآنی بررسی می‌شود.

شجاعی با اشاره به اینکه بیمه فعالان قرآنی را به طور قطع از مسئولان مربوطه قرآنی کشور پیگیری می‌کنیم، افزود: ایجاد برنامه مناسب در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی امری ضروری است. بپذیریم که نه تنها در حوزه فعالیت‌های قرآنی بلکه در همه حوزه‌ها تولید محتوا در فضای مجازی ضعیف عمل کردیم. لزوم حضور مسئولان صداوسیما در جلسات آینده احساس می‌شود، 

شجاعی با اشاره به اینکه فردی که رشد کرده در سنین بالا به سختی می‌تواند باورهایش را تغییر داد، اظهار کرد: همواره آموزش از سنین پایین در اولویت قرار داشته است اما با بررسی وضعیت‌های موجود تاکنون در آموزش‌و‌پرورش خوب عمل نکرده‌ایم.

استاندار خراسان شمالی با تأکید بر اینکه اعتبارات قرآنی دستگاه‌های مختلف به‌صورت کلی باید هزینه شود، اظهار کرد: برای حل مشکل فضاهای مناسب مؤسسات قرآنی نیاز است که مسکن و شهرسازی نیز پای کار بیاید و از ظرفیت همه دستگاه‌های مربوطه در این حوزه استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه نبود خدمات تخصصی قرآنی در استان به هیچ عنوان مورد قبول نیست و باید حل شود، گفت: بسیار نامطلوب است استانی با قدمت دیرینه و مذهبی، از داشتن اساتید مجرب و داوران قرآنی محروم باشد که برای حل این مسئله حضور فعالان قرآنی استان در کنار دستگاه ها لازم است تا بتوانیم بهترین نسخه را برای حل مشکلات فعالان قرآنی به جامعه ارائه دهیم.

شجاعی با تأکید بر اینکه در هر کجا نور قرآن بیشتر فروزان‌ بود، موفق بوده‌ایم، تصریح کرد: گسترش نگاه تخصصی به قرآن در جامعه نیاز است و  فعالان قرآنی، بهترین درمانگر در این حوزه هستند. با تمام توان خود از برنامه‌های قرآنی استان حمایت می‌کنیم تا مردم آثار عملی قرآن را در زندگی خود مشاهده کنند.

فعالیت ۲۰۰ مؤسسه و خانه قرآنی در خراسان شمالی

چراغ‌های مؤسسات قرآنی در خراسان شمالی روشن می‌شود

حجت‌الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، نیز در ادامه این نشست، با اشاره به اینکه 200 مؤسسه و خانه قرآنی فعال در استان فعال هستند، بیان کرد: برخی از دستگاه‌ها مانند ادارات اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد، مجموعه‌های قرآنی خودشان را دارند که فعالیت‌های قرآنی آنها از طریق دستگاه‌های مربوطه انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه حوزه‌های قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان برون‌سپاری شده است، افزود: همه فعالیت‌های قرآنی زیر مجموعه اتحادیه‌های قرآنی است و در حوزه قرآنی کار اجرایی از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی انجام نمی‌شود و هدف پشتیبانی از امورات قرآنی است.

خادمی با اشاره به اینکه به طور کلی وضعیت فعالان قرآنی در استان مناسب است، بیان کرد: برای پیشبرد برنامه‌های قرآنی، هماهنگی‌ بیشتر میان دست‌اندرکاران فعالان قرآنی استان لازم است که قطعاً با انجام این هماهنگی در حوزه حفظ نیز به نسبت جمعیت استان می‌توانیم موفق‌تر باشیم. دستگاه‌های مختلف اعتبارات قرآنی را خودشان مدیریت می‌کنند و همین مسئله می‌تواند به فعالیت‌های مربوطه جنبه نمایشی و یا همایشی را بدهد که اثربخشی مطلوبی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه از معدود استان‌هایی هستیم که دو اتحادیه قرآنی را نداریم، تصریح کرد: در حوزه فعالیت‌های قرآنی تاکنون اتفاق نظر وجود داشته است و برای افزایش کیفیت آموزش‌های قرآنی نیاز است که در حوزه تخصصی بیشتر کار شود. در حوزه فعالیت‌های قرآنی نیازمند عدد و رقم بالایی نیستیم. یکی از مشکلات اصلی مؤسسات قرآنی، فعالیت در مراکز استیجاری است که نیاز است تسهیلات مناسبی در اختیار آنان قرار بگیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به اینکه برای حل مشکل مؤسسات استیجاری نیاز است از ظرفیت‌های مختلف استان استفاده شود، تصریح کرد: استفاده از فضاهای آموزش‌و‌پرورش در ساعاتی که مدارس استفاده نمی‌شوند و همچنین مساجد و حسینیه یکی از راه‌های حل این مشکل است.

اهمیت تشکیل شورای عالی قرآنی

چراغ‌های مؤسسات قرآنی در خراسان شمالی روشن می‌شود

لیلا شکرانی، رئیس اتحادیه قرآنی خراسان شمالی، اظهار کرد: در حوزه پرورش اساتید نخبه جزو استان‌های محروم هستیم و حتی داور قرآنی در استان نداریم و برای مسابقات و برنامه‌های مختلف مجبور به بهره‌مندی از ظرفیت‌ استان‌های دیگر هستیم در این راستا تربیت اساتید مجرب و داور قرآنی در استان جزو اولویت‌های کاری است.

وی با اشاره به اینکه درخواست تشکیل شورای‌عالی قرآن را در استان داریم، افزود: نیاز است که در این شورای‌عالی قرآن اتحادیه قرآنی عضو باشد و  این در حالی است که طی دو سال گذشته، شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی جلسه برگزار نکرده است.

شکرانی با اشاره به ارائه طرح سبک زندگی اسلامی قرآنی، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی بخش خصوصی هستند و پیرو سخنان مقام معظم رهبری به کمک دستگاه‌ها آمده‌ایم و می‌خواهیم موثر واقع شویم از همین جهت نیاز است در این حوزه مدیریت مناسبی انجام شود.

مدیر عامل اتحادیه قرآنی خراسان شمالی با اشاره به اعتبار قرآنی دستگاه‌های دولتی، تصریح کرد: اعتباری که برای دستگاه‌ها می‌آید در حوزه قرآنی به صورت نمایشی هزینه می‌شود که با این روش به جد مخالف هستیم و می‌خواهیم شرایط به گونه‌ای باشد که تمام خانواده‌ها در حوزه قرآنی فعالیت داشته باشند.

فعالیت مؤسسات قرآنی در مکان‌های استیجاری

مجید نیکوئیان، مدیر مؤسسه قرآنی شیروان، در این نشست، در رابطه با مشکلات مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم مؤسسات قرآنی فعالیت در مکان‌های استیجاری است. البته این مؤسسه در ایام کرونا، فعالیت‌هایش کاهش نداشت و هزار و ۱۵۰ بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شد.

نیکوئیان با اشاره به حفظ ۱۵ برابری بچه‌های قرآنی به نسبت پیش از کرونا، تصریح کرد: کرونا یک فرصتی بوده و پس از شیوع کرونا در سال جاری بچه‌های قرآنی ۱۵ برابر شرایط عادی به حفظ روی آورده‌اند. همچنین، باید به بیمه فعالان قرآنی توجه شود و آنان در جامعه به خوبی دیده نشده‌اند. در حال حاضر اگر هنرمندی یا ورزشکاری موفقیتی را کسب می‌کند، از یک‌سری امتیازات بهره‌مند می‌شود و همین مسئله می‌تواند انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر ایجاد کند اما در جایگاه فعالان قرآنی چشم‌انداز مناسبی وجود ندارد.

جایگاه نامناسب قرآن در آموزش و پرورش

چراغ‌های مؤسسات قرآنی در خراسان شمالی روشن می‌شود

سهیل لنگری، یک فعال و قرآنی، نیز در این نشست با تأکید بر اینکه ارتباط دستگاه‌ها و نهادهای مختلف استانی در حوزه قرآنی ضعیف است، افزود: اختصاص بودجه‌های قرآنی بسیار مهم است که از آن غافل شده‌ایم. همچنین، بودجه‌های قرآنی در استان در جای دیگر هزینه می‌شود و در استان محافل قرآنی به شدت کم‌رنگ شده و در حال حاضر نیاز است که حضور چهره‌های شناخته شده قرآنی به استان دعوت شوند که این خود بسیار برای ایجاد انگیزه موثر است.

لنگری با تأکید بر اینکه وضعیت آموزش و پرورش در حوزه فعالیت‌های بسیار نامطلوب است، افزود: دانش‌آموز تا مقاطع بالا نیز برای خواندن یک صفحه از قرآن با مشکل مواجه است و این در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی نشان از کم‌کاری مسئولان است.

وی با اشاره بر اینکه در دروس قرآنی باید از اساتید مجرب و متخصص استفاده شود، افزود: برای هر درس در آموزش و پرورش یک معلم مجرب وجود دارد اما از دید مسئولان کلاس‌های قرآنی پیش پا افتاده است و از اساتید مجرب این حوزه استفاده نمی‌شود.

تربیت ۵۰ حافظ قرآن در شهرستان فاروج

همتی، یکی از از مربیان قرآنی شهرستان فاروج، بیان کرد: فعالیت‌های مؤسسات قرآنی فاروج در شأن استان است و تاکنون ۵۰ حافظ قرآن کریم در این شهرستان تربیت شده است. همچنین 200 نفر در حوزه حفظ جزء‌ها در شهرستان فاروج تربیت شدند و هزار و 77 نفر خانم قرآنی در این شهرستان در حوزه‌های مختلف قرآنی آموزش دیده‌اند.

این مربی قرآن با بیان اینکه ۱۳ خانه قرآنی در شهرستان فاروج وجود دارد، اظهار کرد: بیمه فعالان قرآنی بسیار مورد اهمیت است. با وجود درآمدهای ناچیز در حوزه فعالیت‌های قرآنی نیاز است که بیمه فعالان قرآنی وجود داشته باشد تا مربیان و فعالان دغدغه موضوع بیمه را نداشته باشند.

همتی با تأکید بر اینکه ساختمان جامعه القرآن فاروج رها شده است، بیان کرد: جامعه‌القرآن فاروج به‌صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت است و با کمک خیران زمینی بیش از ۴۰۰ متر به این مجموعه اهدا شد که برای ساخت آن باید تمهیداتی اندیشیده شود.

انتهای پیام
captcha