افزایش ۱۰ برابری مشارکت خیران در ساخت مدرسه در سیستان و بلوچستان
کد خبر: 3984656
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۵

افزایش ۱۰ برابری مشارکت خیران در ساخت مدرسه در سیستان و بلوچستان

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان وبلوچستان گفت: از سال ۹۲ تاکنون مشارکت خیران در ساخت و ساز مدارس در این استان ۱۰ برابر افزایش داشته و با تلاش جهادگونه این عزیزان در حداقل زمان، پروژه ها تحویل می شود.

به گزارش ایکنا از سیستان و بلوچستان، رخشانی اظهار کرد: علاوه بر نهضت مدرسه سازی در حوزه خیران، در حوزه دولت نیز از سال ۹۶ تا ۹۹ رشد اعتبارات ۱۱ برابر شده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، با اعتبارات ملی و استانی بالغ بر ۴۹۴ میلیارد تومان در حوزه ساخت و ساز فضاهای آموزشی هزینه کرده است.

وی سرانه فضای آموزشی استان را ۳.۳ دهم مترمربع اعلام کرد و گفت: با همه تلاش‌های صورت گرفته این نرخ در سه سال اخیر به صورت منسجم و شکل یافته جهش چشمگیری داشته و نسبت به سنوات گذشته اتفاقات مثبت و ارزنده‌ای رقم خورده است.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: در طول سه سال اخیر 5156 کلاس درس به آموزش و پرورش تحویل داده شده و یا در حال ساخت است.

رخشانی خاطر نشان کرد: ۲۰۰ پروژه تعهد شده توسط جامعه خیرین مدرسه ساز کشور با در نظر گرفتن اولویت‌ها و نیازسنجی صورت گرفته به صورت عادلانه بین شهرستان ها و مناطق استان توزیع شده و عملیات اجرایی آن یا در حال احداث است یا آغاز خواهد شد.

وی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در حوزه ساخت و ساز مدرسه در استان تهیه و تدوین سند توسعه فضاهای آموزشی است که به منظور ساماندهی و انسجام مجموعه‌های خیری انجام شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: یکی از مهمترین معضلات پیش روی استان در حوزه دانش آموزی افزایش آمار جمعیت و موالید است که به طور میانگین در هر سال ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر دانش آموز در این استان وارد بدنه دستگاه تعلیم و تربیت می شوند.

رخشانی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا افق سال ۱۴۰۵ آمار دانش آموزان استان به یک میلیون و ۱۱۱ هزار نفر برسد که با این رقم حدود ۱۵ هزار و ۷۱۶ کلاس درس کمبود خواهیم داشت.

وی با اشاره به معضل حاشیه‌نشینی در برخی شهرهای سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: افزایش جمعیت حاشیه شهرها، پراکندگی جمعیت و وسعت استان که ۱۱.۵ درصد از مساحت کشور و به اندازه وسعت چهار استان است، از جمله چالش‌های پیش روی آموزش و پرورش در توسعه و تحقق عدالت آموزشی است.

دبیر شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اگرچه در حوزه آموزش و پرورش، سیستان و بلوچستان تبدیل به کارگاه ساخت و ساز مدرسه شده و نهضت مدرسه سازی به راه افتاده است اما با لحاظ همه مولفه های یاد شده هنوز هم نیاز به عزم و اراده محکمتر و ورود جدی همه دلسوزان نظام تعلیم و تربیت وجود دارد.

رخشانی ابراز امیدواری کرد: نهضت بزرگ مدرسه سازی و فرآیند های دیگر در آموزش و پرورش تغییرات عمده و عمیقی را در توسعه جامعه به دنبال خواهد داشت و زمینه رشد و تعالی همه جانبه آحاد جامعه را فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام
captcha