سردار عملیات مرصاد + فیلم
کد خبر: 4132818
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۷
به‌مناسبت سالروز شهادت سپهبد صیاد شیرازی

سردار عملیات مرصاد + فیلم

علی صیاد شیرازی یکی از فرماندهان بزرگ و بی‌بدیل ارتش ایران در دوران جنگ تحمیلی به‌شمار می‌رود که با ایجاد وحدت میان قوای مسلح کشور و نیروهای دفاعی، حفظ تمامیت ارضی کشور با طراحی و فرماندهی عملیات‌های بزرگ و خلق پیروزی‌های بسیار خدمات بزرگی برای پیشبرد اهداف و سیاست‌های کشور و نظام انجام داد.

شهید صیاد شیرازیامیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، فرزند «زیاد»، چهارم خردادماه سال ۱۳۲۳ در شهرستان «درگز» از توابع استان خراسان به دنیا آمد. پس از طی دوران طفولیت، در گرگان به دبستان «منوچهری» رفت و دوره متوسطه را تا سال سوم در دبیرستان‌های «هدایت» و «فخرالدین اسعد گرگانی» در شهرهای شاهرود و گرگان طی کرد. در خردادماه سال ۱۳۴۲ از دبیرستان «امیر کبیر» تهران در رشته ریاضی دیپلم متوسطه گرفت و یک سال بعد در آزمون ورودی دانشکده افسری پذیرفته شد و به تحصیل علوم نظامی پرداخت. سه سال بعد، در مهرماه سال ۱۳۴۶ با درجه ستوان دومی در رشته توپخانه فارغ‌التحصیل شد.

پس از فراغت از تحصیل در شیراز دوره «رنجر» و چتربازی را با رتبه عالی گذراند. در اصفهان دوره تخصصی توپخانه را سپری و از سال ۱۳۴۸ به لشکر زرهی تبریز پیوست و خدمت رسمی خود را در نیروی زمینی آغاز کرد. نخستین سمت او افسر دیده‌بان توپخانه و معاون آتشبار بود. اما تخصص در جنگ سرنیزه، مدیریت علمی و مقتدرانه و از سویی ایمان و اعتقاد قلبی به عنایات خاصه الهی حاصل از تمسک به نماز، عزتی را برای ستوان دوم جوان فراهم ساخته بود که اقبال و ارادت ویژه سپهبد یوسفی- فرمانده لشکر تبریز- و سایر افسران و همکاران به او از نشانه‌های آن است. در پایان ۹ ماه حضور وی در تبریز، لشکر مزبور منحل شد. علت اصلی آن فرماندهی لشکر بود که به قول امیر صیاد: «فرمانده محکمی که نه اعلیحضرت می‌گفت و نه هیچ چی.»

تلاش‌های وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح متجلّی شد. وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چندسال در بخش‌های مختلف ارتش به‌ویژه در غرب کشور به پاسداری از کشور پرداخت و در سازماندهی و فعالیت نیروهای انقلابی در ارتش، تلاشی گسترده داشت. بعدها تلاش‌های وی در شناسایی نیروهای مخلص و نیز به‌خاطر توان بالای سازماندهی‏‌اش مورد توجه حضرت امام و یاران انقلاب اسلامی قرار گرفت.

از مهم ترین اقدامات او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، می‌توان به تهیه طرح های عملیاتی که منجر به شکستن حصر شهرهای سنندج و پادگان‌های مریوان، بانه و سقز شد، اشاره کرد.

در مهر ماه سال ۱۳۶۰ به پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع و از سوی امام خمینی(ره) به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب و در این منصب فرماندهی نیروهای ارتش اسلام را در عملیات‏‌های پیروزمند ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس بر عهده داشت. این عملیات سرنوشت و روند جنگ تحمیلی را در مسیر پیروزی ارتش اسلام قرار داد. سردار صیاد شیرازی در عملیات مرصاد نیز نقش مؤثری در همراهی و همکاری با سایر نیروها داشت.

وی در ۲۳ تیرماه ۱۳۶۵ طی حکمی از سوی امام خمینی(ره) به عضویت‏ شورای عالی دفاع منصوب شد. به دنبال این مسئولیت، با درخواست رئیس شورای عالی دفاع و موافقت حضرت امام‏ در مردادماه سال۱۳۶۵ مسئولیت فرماندهی نیروی زمینی ارتش به برادر دیگری واگذار شد. 

شهید صیاد شیرازی در ۱۸ اردیبهشت۱۳۶۶ به همراه تعدادی دیگر از فرماندهان ارتش با پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع و موافقت امام خمینی به درجه سرتیپی ارتقای مقام یافت. وی در مهرماه سال ۱۳۶۸ به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم ‏رهبری و فرماندهی کل‏ قوا به سمت معاونت ‏بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، در شهریورماه سال ۱۳۷۲ به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب و در 16 فروردین ۱۳۷۸ به درجه سرلشگری نایل آمد.

سرلشگر علی صیادشیرازی روز شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۳۷۸ در حوالی خانه اش مورد سوء قصد عوامل تروریست قرار گرفت و به شهادت رسید.

انتهای پیام
captcha