استقبال پرشور زنجانی‌ها از جشنواره تلاوت مجلسی/ حضور مستمعان مایه دلگرمی قاریان است
کد خبر: 3863792
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸

استقبال پرشور زنجانی‌ها از جشنواره تلاوت مجلسی/ حضور مستمعان مایه دلگرمی قاریان است

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ جشنواره تلاوت‌های مجلسی در ایستگاه زنجان با استقبال پرشور مردم مواجه شد و صندلی‌های سالن پاسخگوی مستمعان نبود.

استقبال پرشور زنجانی‌ها از جشنواره تلاوت مجلسیبه گزارش ایکنا از زنجان، مرحله استانی چهاردهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی ۲۲ آذرماه در سالن اجتماعات دارالقرآن زنجان برگزار شد. در این جشنواره ۷ نفر شرکت کرده بودند که با انصراف دو تن از قاریان، رقابت بین ۵ نفر به نام‌های حسین قبادی، مهدی کرمی، کریم پرویزی، علی قنبری و یوسف قنبری ادامه یافت.

در این جشنواره که قاریان برتر به انتخاب داوران و آرای مردمی انتخاب شدند، یوسف قنبری با ۲۰۸ رأی عنوان نخست را کسب کرد، علی قنبری با ۲۰۱ رأی دوم شد و مهدی کرمی با ۱۸۱ رأی رتبه سوم را به دست آورد. نفرات اول و دوم به جشنواره کشوری که دی ماه در تهران برگزار می‌شود راه یافتند.

مردمی‌شدن تلاوت‌ها

ولی‌الله رحیمی، مدیر مؤسسه دارالقرآن با اشاره به اینکه نخستین جشنواره از چهاردهمین دوره تلاوت‌های مجلسی در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهداف این جشنواره مردمی کردن تلاوت‌ها و مسابقات بود و قصد داشتیم مردم برای قضاوت پای کار بیایند و در نهایت قاری برتر با تلفیقی از رای داوران و آرای مردمی انتخاب شد.

این مسئول با اشاره به اینکه حضور بیش از ۷۰۰ نفر در این جشنواره حاکی از علاقه مردم به فرهنگ قرآنی است، تصریح کرد: تیم کارشناسی به‌منظور ارتقای کیفیت جشنواره‌ها و مسابقات به ارزیابی این رویداد خواهند پرداخت، اما استقبال مردم از نقاط برجسته این حرکت قرآنی است.

وی خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های قابل توجه این جشنواره حضور پرشور مردم بود، به‌طوریکه جمعیت حاضر از تعداد صندلی‌ها فراتر رفت و تعدادی از مستمعین سرپا رقابت‌ها را دنبال کردند.

زمان تلاوت‌های مجلسی بیشتر شود

مهدی کرمی، قاری ۲۸ ساله که رتبه نخست مسابقات کشوری جوانان و رقابت‌های بین‌المللی جامعه القرآن در رشته ترتیل را در کارنامه دارد، در گفت‌وگو با ایکنا حضور مردم و تشویق آن‌ها در یک رویداد قرآنی را مایه دلگرمی متسابقین دانست و گفت: در مسابقات دیگر که بر اساس آیین‌نامه‌های خاص برگزار می‌شود، معمولا فضای خشکی حاکم است و مردم استقبال زیادی ندارند.

وی ادامه داد: در جشنواره تلاوت‌های مجلسی استرس‌هایی که در سایر مسابقات وجود دارد، دیده نمی‌شود و فارغ از آیین‌نامه‌های سختگیرانه، تلاوت‌ها در فضای راحت‌تری صورت می‌گیرد و مردم با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

وی از نحوه برگزاری و اطلاع‌رسانی این جشنواره ابراز خرسندی کرد و افزود: مدت تلاوتی که در این جشنواره در اختیار قاریان قرار می‌گیرد، کم است و فرصت عرضه اندام به قاری را نمی‌دهد و اگر زمان بیشتر بود، تلاوت بهتری انجام می‌شد‌.

یوسف قنبری، دیگر قاری برتر کشوری نیز فضای حاکم بر تلاوت‌های مجلسی را پرشور و حرارت ارزیابی کرد و گفت: در این جشنواره محدودیت‌های مسابقات حرفه‌ای حذف شده بود و شرایطی که متسابقین باید با صوت و لحن و ... از داوران امتیاز بگیرند را شاهد نبودیم و مخاطب اصلی مردم بودند.

وی با اشاره به اینکه در این جشنواره شاکله تلاوت حفظ شده اما روند اجرا متفاوت است، ابراز کرد: تلاوت‌های مجلسی سبک راحت‌تری دارد و امکان تکرار آیات را به قاری می‌دهد اما چون دوره‌های اول آن است، قاریان به خودباوری لازم نرسیدند اما هرچه این نوع محافل حتی در سطوح شهرستانی استانی افزایش یابد، کیفیت تلاوت‌ها بالاتر خواهد رفت.

این قاری ممتاز استقرار صندلی‌های جانبی بیش از ظرفیت سالن را نشان از اشتیاق مردم به محافل قرآنی دانست و گفت: معیار اصلی برای انتخاب قاری برتر در این جشنواره مردم هستند که به لطف خدا مردم استقبال خوبی نشان دادند.

انس مستمعان با قرآن هدف تلاوت‌های مجلسی 

محمدامین بهادرشجاعی، داور مسابقه نیز در مقایسه جشنواره تلاوت‌های مجلسی با دیگر مسابقات قرآن بیان کرد: در رقابت‌های گذشته با آیین‌نامه‌های ویژه‌ای که دارند، اهدافی همچون انس و الفت با قرآن به خوبی محقق نمی‌شود اما در این جشنواره با شکل جدید اجرا، ارتباط مردم با قاری و متسابقین و انس با قرآن برقرار می‌شود.

وی ادامه داد: با ساز و کاری که در این جشنواره پیش‌بینی شده، نظر هیئت داوران از لحاظ فنی مد نظر قرار می‌گیرد و مستمعان رای خود از دیدگاه صوت، آهنگ و مفاهیم را ارائه می‌دهند که این دو منظر جشنواره تلاوت‌های مجلسی با دیگر رویدادهای قرآنی متفاوت کرده است.

این داور یادآور شد: بهتر بود در این جشنواره بعد از تلاوت هر قاری زمان یکی دو دقیقه‌ای در اختیار داوران می‌‌گذاشتند تا نقاط قوت و ضعف هر قاری را مطرح کنند تا بار علمی و آموزشی هم برای مستمعین داشته باشد.

انتهای پیام
captcha