دور شدن از آموزه‌های دینی؛ مهم‌ترین عامل افزایش وقوع جرم/ كاهش 58 درصدی پرونده‌های روزه‌خواری
کد خبر: 3613751
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۰
رحمانیان اظهار كرد:

دور شدن از آموزه‌های دینی؛ مهم‌ترین عامل افزایش وقوع جرم/ كاهش 58 درصدی پرونده‌های روزه‌خواری

گروه اجتماعی: معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس تأكید كرد كه از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از وقوع جرم و جنایت، دور شدن از تعالیم و آموزه‌های دینی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، احمد رحمانیان،‌ معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس امروز، 7 تیرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با یادآوری عوامل وقوع جرم و جنایت، یكی از مهم‌ترین این عوامل را دور شدن از تعالیم و آموزه‌های دینی دانست.

وی افزود: با بررسی پرونده‌ها به این نتیجه رسیده‌ایم که آموزه‌های اسلامی در جامعه کم‌رنگ شده و عناوین مجرمانه ریشه در مسائلی دارد که در اسلام به‌شدت از آن‌ها نهی شده است مانند خیانت‌ در امانت، دروغ، عدم تعهد، مال حرام خوردن و... که متأسفانه به دلیل بی‌توجهی به آن، هرساله شاهد رشد جمعیت کیفری هستیم.

رحمانیان با تصریح اینكه پیشگیری از وقوع جرم تنها به عهده دستگاه قضا نیست، گفت: تمام دستگاه‌ها هر كدام وظایفی دارند كه قانون‌گذار این وظایف را مطرح كرده است و همه با هم باید برای پیشگیری از وقوع جرم در جامعه تلاش كنیم.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس با یادآوری اینكه دستگاه‌های دولتی باید 10 درصد اعتبارات خود را در راستای کاهش جرم در حوزه پیشگیری هزینه کنند، گفت:‌ همچنین تمام‌ کارهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باید پیوست پیشگیری داشته باشند و رسانه‌ها این پیوست‌ها را باید از مدیران مطالبه کنند.

رحمانیان ادامه داد: متأسفانه به دلیل نداشتن پیوست فرهنگی و پیشگیری در بیشتر کارهای عمرانی و اقتصادی، آن نتیجه مطلوبی که باید حاصل می‌شده، به دست نیامده است و تمام دستگاه‌ها باید این پیوست را در پروژه‌های خود مدنظر داشته باشند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس در ادامه سخنان خود به ارائه آماری از وقوع جرم در این استان پرداخت و گفت: با توجه به جمعیت بیش از 4 میلیون و 800 هزار نفری استان فارس و تعداد پرونده‌های قضایی، در سال 95 به طور میانگین 18 درصد از مردم این استان دارای پرونده‌ در دستگاه‌ قضائی بودند.

وی افزود: این تعداد افراد درگیر با پرونده‌های قضایی حقوقی و كیفری در فارس با این فرض بوده كه هر پرونده 2 طرف داشته باشد، حال آنكه در بعضی از پرونده‌ها بیش از 2 نفر درگیر هستند.

رحمانیان گفت: در سال 95 گردش پرونده‌ها در دستگاه قضائی نشان‌دهنده جریان داشتن 749 هزار و 379 فقره پرونده بوده که نسبت به سال قبل 4.7 درصد رشد داشتیم.

وی با بیان اینكه 5 هزار و 324 پرونده باقی‌مانده از سال 94 در سال 95 رسیدگی شده است، گفت: مجموع پرونده‌هایی كه در سال 95 در شوراهای حل اختلاف و دادسراهای استان فارس مطرح به رسیدگی بوده و گردش كار داشته است به 939 هزار و 14 فقره بالغ می‌شود.

رحمانیان با اشاره به كاهش 0.3 درصدی پرونده‌های شوراهای حل اختلاف فارس در سال 95 نسبت به سال 94 خبر داد و گفت: تعداد پرونده‌های ثبت سراسری دادگستری فارس سال 95 به 247 هزار و 342 فقره رسیده كه نسبت به سال قبل از آن 2.5 درصد كاهش ورودی را نشان می‌دهد.

معاون دادگستری استان فارس گفت: تصادفات رانندگی، توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح، سرقت، تهدید، تخریب اراضی، خیانت در امانت، صدور چك بلامحل، كلاهبرداری و افترا، 10 اتهام اول در پرونده‌های كیفری استان فارس در سال 95 بوده است.

رحمانیان ادامه داد: در سال گذشته تصادفات رانندگی با رشد 15.6 درصدی، توهین به اشخاص عادی با رشد 10.6 درصدی، ضرب و جرح با رشد 17.8 درصدی، سرقت با كاهش 9 درصدی، تهدید با رشد 8.1 درصدی تخریب اراضی، كلاهبرداری و افترا با افزایش 33 درصدی، مواجه بوده است.

وی اضافه كرد: در مباحث حقوقی، بعد از مطالبه وجوه هزینه شده پرونده‌های حقوقی و كیفری، مطالبه وجه چك، مطالبه وجه، مطالبه مهریه، اعصار از پرداخت محكوم‌به، طلاق توافقی، اعصار از پرداخت هزینه دادرسید و ... بالاترین موارد مطروحه در پرونده‌ها بوده است.

رحمانیان با اشاره به رشد 5.2 درصدی پرونده‌های طلاق توافقی در فارس، از رشد 3.3 درصدی دعاوی مربوط به مهریه در سال گذشته خبر داد و گفت: براساس آمارهای ثبت شده در سامانه مدیریت پرونده، در سال 95 به نسبت 94 شاهد كاهش 12.1 درصدی طلاق‌های توافقی بودیم.

معاون دادگستری استان فارس همچنین از كاهش 58 درصدی تعداد پرونده‌های مربوط به روزه‌خواری در این استان به نسبت سال گذشته خبر داد.

captcha