به گزارش ایکنا، اگر انگور یا آب انگور، به «شراب» تبدیل شود، حرام و نجس میشود؛ اعم از اینکه تبدیل شدن به شراب بهوسیله آتش صورت گیرد یا خودبهخود یا بهوسیله قرار گرفتن در نور خورشید. همچنین حرمت و نجاست آن با تبخیر شدن دو سوم آب، از بین نمیرود، بلکه وقتی حلال و پاک میشود که به سرکه تبدیل شود. در این صورت هم خودش پاک و حلال میشود و هم ظرفی که در آن قرار دارد، پاک میگردد و به شستن نیازی نیست. حال سؤال مطرح میشود که این مسئله درباره انگور به جای مانده در ظرف چیست؟
سؤال
اگر انگور را در ظرفی نگه داریم و بعد از چند ماه استفاده کنیم، آیا خوردنش حرام است؟
پاسخ آیتالله خامنهای
در فرض مذکور صرف نگهداری آن اگر بدون جوشش خود بخود و یا تبدیل به شراب شدن باشد، خوردن آن بعد از چند ماه اشکال ندارد.
به طور کلی، اگر انگور یا آب انگور به وسیله آتش جوش بیاید، تا زمانی که دو سوم آن کم نشود، خوردنش حرام است ولی اگر جوش نخورده باشد، حرام نیست.
آیات عظام مکارم و سیستانی
چنانچه به صورت مُسکر درآید حرام است، در غیر این صورت اشکالی ندارد.
سیدنادعلی اولیایی
انتهای پیام