حوزه‌ علمیه تاریخ انقضا ندارد
کد خبر: 4141348
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۹
آیت‌الله احدی:

حوزه‌ علمیه تاریخ انقضا ندارد

استاد حوزه علمیه قم گفت: مؤسس حوزه‌های علمیه، امام صادق(ع) است و بدانید حوزه‌ای که با معجزه تأسیس شده؛ تاریخ انقضا ندارد. دشمن در حال حاضر به دنبال تعطیل کردن حوزه است، اما مؤسس این حوزه کسی است که از سرچشمه وحی متولد شده و آدم معمولی نیست که کسی بخواهد حوزه او را تعطیل کند.

آیت‌الله مهدی احدی، استاد حوزه علمیه قمبه گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، آیت‌الله مهدی احدی، استاد حوزه علمیه قم، 26 اردیبهشت‌ماه در مراسم عزاداری سالروز شهادت امام صادق(ع) که در حسینیه جوادالائمه(ع) پردیسان قم برگزار شد، با بیان اینکه هر اندازه برای رئیس مذهب تشیع عزاداری کنیم کم است، گفت: مؤسس حوزه‌های علمیه امام صادق(ع) است و بدانید حوزه‌ای که با معجزه تأسیس شده؛ تاریخ انقضا ندارد. دشمن در حال حاضر به دنبال تعطیل کردن حوزه است، اما مؤسس این حوزه کسی است که از سرچشمه وحی متولد شده و آدم معمولی نیست که کسی بخواهد حوزه او را تعطیل کند.

این استاد حوزه با بیان اینکه تولد و شهادت امام صادق(ع) معجزه است، افزود: تولد ایشان در زمان خلافت عبدالملک بن مروان اموی و شهادت ایشان در زمان خلافت ابوجعفر منصور عباسی بود. هر دو خلیفه آدم‌های باهوش، مدبر، سفاک و خون‌ریز بودند که دقیقا معجزه از این جهت است که دوران فترت خلافت بود؛ فترت به این معنا که دودمان بنی عباس دنبال این بودند که خلافت چند ساله‌ دودمان اموی به اینها منتقل شود و این وسط جنگ و دعوا بود و معلوم نبود قدرت دست چه کسی است.

وی ادامه داد: در این فترت خلافت، حوزه علمیه امام صادق(ع) تشکیل شد و بزرگترین فرصت طلایی در این دوره تشکیل شد و متوجه شخصیت حضرت نبودند که در مدینه است. شاید عدم حساسیت دشمن در این دوره به امام به خاطر این بود که ایشان از طرف مادر دو طرفه منتسب به ابوبکر بود. مادر امام، هم از طرف پدر و هم از طرف مادر خود، نسبش به ابوبکر می‌رسد؛ زیرا ام فروه از طرف پدر دختر قاسم و قاسم پسر محمد و محمد پسر ابوبکر است و همچنین مادرام فروه اسماء دختر عبدالرحمن و عبدالرحمن هم پسر ابوبکر بوده است. امام از این ناحیه توانست فرصت طلایی تشکیل حوزه را غنیمت بشمارد.

احدی با بیان اینکه هر کس در دریای معرفت صادق آل محمد(ص) نشست دیگر پای شط نمی‌رود، گفت: کسی که در باغچه حقیقت به پرواز در آمده از پایین آمدن نمی‌ترسد؛ ۴۰۰ متر درخت است و پرنده می‌رود بالا می‌نشیند و چند دقیقه بعد می‌بینید روی زمین نشسته است، اما کسی که روی سنگ است که نمی‌تواند بالا برود. افق ذهن، تدبیر و بصیرت ما در باغچه معرفت گلستان صادق آل محمد(ص) آنچنان به پرواز درآمده که به هیچ وجه به سمت پایین نمی‌آید؛ کسی که پای درس امام صادق(ع) بنشیند، دیگر سراغ درس ابوحنیفه و هر جاهلی نمی‌رود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تا زمان شهادت امام حسن عسکری(ع) احساس فقدان پیامبر(ص) را نداشتند، ادامه داد: من استباطم این است که سیره و گفتار امامان ما به حدی نبوی بود که تا زمان شهادت امام حسن عسکری(ع) همه مردم مکه و مدینه و سرزمین‌های اسلامی تا این سال همه می‌گفتند پیغمبر(ص) زنده است.

وی تصریح کرد: یعنی کسی که امام مجتبی(ع) را می‌دید می‌گفت پیغمبر(ص) زنده است و همین‌طور در زمان سایر امامان چنین بود تا زمانی که به امام رضا(ع) رسید، مردم تا حضرت را می‌دیدند می‌گفتند پیغمبر (ص) زنده است. آنچنان سیره‌ها، گفتارها و کردارها زیبا و دارای درخشش و فراتر از عقل و ذهن و درک آدم معمولی و کاملا در صفحه لوح عظیم معرفت بود که هر کس کنار این لوح و سفره می‌نشست می‌گفت رسول خدا زنده شده است و اصلا نمرده است. امامان این‌قدر دقیق و کامل سیره نبوی را ترویج کردند. بعد از شهادت امامان و غیبت ولی‌عصر(عج) این حرف قطع شد ولی تا آن‌ها زنده بودند اصلا کسی احساس نمی‌کرد که پیغمبر(ص) از دنیا رفته‌اند.

امیرمحسن سلطان‌احمدی

انتهای پیام
captcha