جشنواره پویانمایی جنایات غزه را به گوش جهان می‌رساند + فیلم
کد خبر: 4202223
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
مدیرعامل کانون و پرورش فکری:

جشنواره پویانمایی جنایات غزه را به گوش جهان می‌رساند + فیلم

حامد علامتی در نشست خبری جشنواره پویانمایی تهران گفت: این جشنواره تلاش می‌کند در قالب بخش «فلسطین سرزمین مقدس» گوشه‌ای از جنایات رخ‌داده در غزه را به گوش مردم جهان برساند.

جشنواره پویانمایی تهران

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی «پویانمایی تهران» با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و محمدرضا کریمی صارمی دبیر جشنواره امروز ۸ اسفند در سالن جلسات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در ابتدای جلسه علامتی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: مردم ایران به‌ زودی حماسه‌ای دیگر رقم خواهند زد. آن حماسه حضور آن‌ها در انتخابات است. انتخابات امری واجب است که به همه ما اجازه انتخاب می‌دهد و بر پایه منطق و عقلانیت است.

وی افزود: پویانمایی عرصه‌ای است که به بچه‌ها این اجازه را می‌دهد که دنیا و واقعیت‌های آن را به ‌صورت قابل‌ فهم مشاهده کنند. خوشبختانه کشور ما در سال‌های اخیر پیشرفت بسیار خوبی داشته است به‌نحوی‌ که فیلمی چون «بچه زرنگ» که محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توانست مخاطب میلیونی داشته باشد. البته از معنا غافل نشده‌ایم. این امر را در فیلم «بچه زرنگ» به ‌خوبی می‌بینیم.

مدیرعامل کانون گفت: جشنواره پویانمایی تهران طی سال‌ها که از برگزاری آن می‌گذرد رشد محسوسی داشته است. این ارتقای کیفی نشئت‌ گرفته از علم و تخصصی است که با این جشنواره همراه بوده و همچنان ادامه دارد. به ‌واسطه این رویداد تلاش می‌کنیم تا هنرمندان و تولید‌کنندگان پویانمایی را با دیگر کشورها آشنا کنیم. همچنین این جشنواره قدمی برای اقتصادی کردن پویانمایی در کشورمان است.

تلاش این است که در راستای اقتصادی شدن این هنر خوب که یک صنعت پویاست، حرکت کنیم. ضرباهنگ تولید پویانمایی بسیار تندتر از گذشته پیش می‌رود. دلایل آن رشد فناوری و نیز ورود دانش‌آموختگان این عرصه است. دلیل مهم‌تر این است که پویانمایی و ایجاز در انتقال مفاهیم و عواطف به حکایت عینیت می‌بخشد. ایجازی که دقیقاً با ذائقه مخاطب حرکت می‌کند. جشنواره امسال سعی می‌کند زمینه تبادل آموخته‌های میان پیشکسوتان را با نوپاهای این عرصه ایجاد کند تا با حمایت و تشویق، آن‌ها را در مسیر پیشرفت قرار دهد. در کنار آن، مؤسسات فعال و پویانمایی‌های موفق معرفی خواهند شد. امسال بخش‌هایی در کنار بدنه اصلی جشنواره به بخش جنبی افزودیم که رونق خاصی به جشنواره داده است.

علامتی با بیان اینکه یکی دیگر از کارکردهای جشنواره شناسایی استعدادهای نسل جوان است، گفت: به‌ همت این جشنواره تلاش می‌کنیم رویدادهایی را که امکان دیده شدن ندارند بتوانند ارزش‌های خود را به نمایش بگذارند. این جشنواره از فناوری‌های جدید غافل نیست و نیز از هوش مصنوعی در جشنواره بهره برده شده است. همچنین، ۷۲ کشور در این رویداد سینمایی حضور یافتند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به جنایات رخ‌داده در غزه اشاره و بیان کرد: متأسفانه امسال برگزاری این رویداد مصادف شد با جنایاتی که در غزه در حال رخ دادن است. دشمن صهیونیستی این بار با نسل‌کشی وحشتناک، کودکان و زنان را به شهادت می‌رساند این جشنواره تلاش می‌کند در قالب بخش «فلسطین سرزمین مقدس» گوشه‌ای از جنایات رخ‌داده در غزه را به گوش مردم جهان برساند.

مدیرعامل کانون درباره تولیدات دینی جشنواره نیز بیان کرد: تلاش می‌کنیم در حوزه آثار دینی بالاترین کیفیت را داشته باشیم و از شعارگویی پرهیز کنیم، زیرا این روش هیچ‌گاه به سرمنزل مقصود نخواهد رسید. در این راستا تمامی کارهای کانون پرورش وامدار مفاهیم دینی هستند. درباره جریان‌سازی اقدامات کانون باید بگویم که این مرکز باعث شده تا از سال گذشته جایزه بخش پویانمایی در جشنواره فیلم فجر داشته باشیم.

سپس مراسم کریمی صارمی در سخنانی تصریح کرد: فراهم‌سازی بستری شایسته برای تبادل اندیشه‌ها و آموخته‌ها از طریق گردآوری و عرصه هدفمند آثار، کشف توانمندی‌ها و تشویق پویانماهای جوان عرصه پویانمایی به ابتکار و نوآفرینی، گسترش توانایی‌ها با طرح تکنیک‌ها و نگرش‌های تازه برای دستیابی به کیفیتی افزون‌تر ازجمله اهداف جشنواره پویانمایی تهران است. این رویداد از 13 الی ۱۷ اسفندماه در چهار بخش؛ مسابقه، خارج از مسابقه، نمایش ویژه و چشم‌انداز برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: آثار متقاضی شرکت در بخش مسابقه ایران باید پس از سال ۱۳۹۹ تولید شده و در دوره‌های پیشین جشنواره شرکت نکرده باشد. هیئت داوری این بخش متشکل از سه عضو از هنرمندان و کارشناسان پویانمایی هستند. آثار خارجی شرکت‌کننده نیز باید از ژانویه ۲۰۱۹ به بعد تولید شده و در دوره‌های پیشین جشنواره نیز شرکت نکرده باشند. درباره قسمت خارج از مسابقه هم باید بگویم آثار این بخش به سه دلیل؛ عدم مطابقت با مقررات بخش مسابقه، عضویت کارگردان یا تهیه‌کننده در هیئت داوری و تکمیل شدن ظرفیت مورد نظر در این قسمت به نمایش درآمدند.

کریمی صارمی درباره بخش نمایش ویژه نیز، گفت: این قسمت به شیوه غیررقابتی و به‌منظور فراهم‌آوری عرصه‌ای پویا برای تبادل تجربه و اندیشه هنرمندان و ایجاد زمینه‌ای مناسب برای ارزیابی آثار ایرانی در قیاس با آثار سایر کشورها شکل‌گرفته است. همچنین گزیده‌ای از آثار برگزیده جشنواره‌های مختلف جهانی و مروری بر آثار یک مکتب یا سبک ویژه از مواردی است که در این بخش به نمایش گذاشته خواهد شد. نمایش آثار بخش چشم‌انداز با تأکید بر جنبه‌های آموزشی و اطلاعاتی به شیوه غیررقابتی و گزینش میان تولیدات کشورهای مختلف صورت می‌پذیرد.

وی در پایان اعلام کرد: در دو بخش ایران و بین‌الملل 1558 اثر به دبیرخانه ارسال شدند و 334 اثر به بخش مسابقه راه‌ یافته‌اند.

انتهای پیام
captcha