ثبت‌ نام 10 روستای زنجان در طرح «انتخاب روستای قرآنی ایران»
کد خبر: 3962881
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲

ثبت‌ نام 10 روستای زنجان در طرح «انتخاب روستای قرآنی ایران»

رئیس گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان از ثبت‌ نام 10 روستای این استان در طرح «انتخاب روستای قرآنی ایران» خبر داد و گفت: برخی از شاخص‌های این طرح فراتر از سطح روستا است و این موضوع تعداد ثبت‌نام‌کنندگان را کاهش داده است.

ثبت‌نام 10 روستای زنجان در طرح «انتخاب روستای قرآنی ایران»ابراهیم قاسمی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، اظهار کرد: در طرح ملی «انتخاب روستای قرآنی ایران»، 10 روستا از استان زنجان نام‌نویسی و اطلاعات خود را در سامانه ثبت کردند که اطلاعات آن‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و سه روستا از استان به کشور معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کارگروهی با حضور نمایندگان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره تبلیغات اسلامی برای بررسی اطلاعات روستای قرآنی شکل می‌گیرد، بیان کرد: این کارگروه مستندات و مدارک روستاهایی که در این طرح ثبت‌ نام کردند را بررسی و راستی‌آزمایی می‌کنند تا در نهایت روستاهای برتر شناخته شوند.

این مسئول یادآور شد: فعالیت آموزشی و پژوهشی، برخورداری از مؤسسه و مرکز فرهنگی و قرآنی فعال، برگزاری جلسه خانگی و هیئت قرآنی فعال، دوره و کارگاه آموزشی قرآن‏، قرآن‌آموز(دوره‌های آموزش قرآن)، حافظ و قاری قرآن، معلم و مربی قرآنی فعال، نشست و کرسی پژوهشی و آثار علمی و آموزشی قرآنی منتشر شده توسط اهالی روستا از معیارهای سنجش روستای قرآنی است.

قاسمی ادامه داد: در شاخص تبلیغی و ترویجی، مواردی چون برگزاری محفل و کرسی تلاوت قرآن‏، محصول قرآنی تولید شده توسط اهالی روستا، کسب رتبه در مسابقات و جشنواره‌های قرآنی در سطح شهرستانی، استانی و ملی، گروه فعال تواشیح، همخوانی و سرود، خادم، پیشکسوت و فعال قرآنی مورد نظر است.

رئیس کارگروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: شاخص‌های کیفی نیز شامل ضریب اثربخشی مفاهیم و آموزه‌های قرآن در فضای عمومی روستا از جمله سبک زندگی اسلامی، کاهش جرائم اجتماعی و بزهکاری، برنامه‌های قرآنی روستا در سال ۱۴۰۰ و فضاسازی قرآنی روستا و استقرار المان‌های محیطی می‌شود.

وی تصریح کرد: برخی از شاخص‌های تعیین شده برای این طرح فراتر از سطح یک روستا است و این موضوع سبب شده تعداد کمتری از روستاها بتوانند در این طرح ثبت‌ نام کنند. به‌عنوان مثال نشست‌ها و کرسی‌های پژوهشی کمتر در روستاها مورد توجه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام
captcha