کودک آزاری محصول زندگی ماشینی است
کد خبر: 1475676
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
آیت‌الله العظمی سبحانی:

کودک آزاری محصول زندگی ماشینی است

گروه جامعه: آیت‌الله العظمی سبحانی در پیامی به همایش پیشگیری از کودک آزاری با تأکید بر اینکه فرزندان امانت‌های الهی هستند، عنوان کرد: کودک آزاری ثمره کمبود مهر مادری و پدری و محصول زندگی ماشینی امروز است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید قم در پیامی به همایش پیشگیری از کودک آزاری، فرزندان را امانت‌های الهی برشمرد و گفت: کودک آزاری ریشه در فرهنگ جاهلیت دارد و فرزندان انسان امانت‌هایی هستند که در اختیار والدین قرار می‌گیرند تا با معیار‌های اسلامی پرورش پیدا کرده و به صورت انسان‌های وارسته تحویل جامعه شوند.
این مرجع تقلید، افزود: پدران و مادران در پیشگاه خداوند مسئولیت بس خطیری بر عهده دارند و کوتاهی در پرورش آنان نوعی خیانت به امانت‌های الهی است؛ همچنین قرآن مجید فرزندان را مایه امتحان و آزمایش معرفی می‌کند؛ عرب جاهلی بادیه‌نشین بر اثر قساوت و سنگدلی که نتیجه مستقیم صحرانشینی بود نه تنها به تکریم فرزندان نمی‌پرداختند بلکه دخترکشی و کودک‌آزاری فرهنگ بسیاری از آنان بود.
وی کودک آزاری را ثمره کمبود مهر مادری و پدری و محصول زندگی ماشینی امروز برشمرد و یادآور شد: پدران و مادرانی که بیرون از منزل مشغول کار هستند و تربیت فرزندان بر دوش مهدکودک است، کمتر به فرزندان خود مهر می‌ورزند؛ لذا کودکی که در آغوش مادر بزرگ نشود او نیز از عاطفه، محبت و مهر کمتر برخوردار می‌شود؛ چنانکه بسیاری از جنایت‌کاران آنهایی هستند که از مهر مادر و پدر محروم بوده‌اند.
با تماس با ۱۲۳ از کودک آزاری پیشگیری کنید
لازم به ذکر است: همایش پیشگیری از کودک آزاری با هدف شناسایی روش‌های مبارزه با آزار کودکان و جلوگیری از آسیب‌های آن با حضور محمدرضا موالی‌زاده معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حبیب‌الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و محمدعلی نادیان معاون قضایی دادستان قم برگزار شد.
تنبیه بدنی در‌‌صد بالایی از آمار کودک آزاری است اما به تنهایی از موارد کودک‌آزاری نیست
در ابتدای این مراسم رضا سلیقه، رئیس برگزاری همایش، تنبیه بدنی را یکی از روش‌های کودک آزاری برشمرد و گفت: با توجه به اینکه تنبیه بدنی در‌‌صد بالایی از آمار کودک آزاری را شامل می‌شود، اما به تنهایی از موارد کودک آزاری نیست بلکه فشارهای روحی و هر اقدامی را که تبعات منفی بر آینده کودک داشته باشد، جزء آمار و انواع کودک آزاری است.
کم‌کاری در تربیت کودک از موارد کودک آزاری غیرعمد است
رئیس برگزاری این همایش، در کنار کودک آزاری عامدانه به آزار غیرعمد در رابطه با کودک اشاره کرد و افزود: همچنین می‌توان تغذیه و پوشاک نادرست و کم‌کاری در رابطه با تربیت کودک را به عنوان مواردی از کودک آزاری غیرعمد برشمرد.

وی کودک آزاری را یکی از جرائم عمومی دانست و تصریح کرد: سال‌های گذشته کودک آزاری یکی از جرائم خصوصی بود و برای رسیدگی باید شاکی خصوصی درخواست می‌کرد، اما خوشبختانه از سال 81 به بعد کودک آزاری جزو جرائم عمومی دانسته شد و افراد با تماس به شماره 123 این جرم را خبر می‌دهند.
گسترش اخلاق اسلامی راهی برای پیشگیری از کودک آزاری

سلیقه، گسترش اخلاق اسلامی را راهی برای پیشگیری از کودک آزاری دانست و افزود: اگر در جامعه، خانواده‌ها شیوه صحیح رفتاری را آموزش ببینند و در این راستا از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شود، اخلاق اسلامی در جامعه حکم‌فرما می‌شود و کودک آزاری ریشه‌کن خواهد شد.

در ادامه این مراسم حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور به عدم تأثیرگذاری تنبیه بدنی بر تربیت کودکان اشاره کرد و گفت: زمانی که کودکی تنبیه می‌شود این مسئله نه تنها بر تربیب نیک او مؤثر نیست، بلکه به گونه‌ای روح او را آزار می‌دهد که در آینده باعث تأثیرات بدی خواهدشد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به توجه والدین نسبت به کودکان، تصریح کرد: در خانواده‌هایی که توجه به نظرات کودک نمی‌کنند و او را مورد لطف قرار نمی‌دهند گاهی به‌گونه‌ای اثرات مخربی در آینده کودک دارد که شاید کودکی با تنبیه بدنی اینگونه نباشد، بنایراین نه تنها باید از تنبیه بدنی فاصله گرفت بلکه باید به کودک توجه و محبت کرد.

وی بر تلاش رسانه برای آموزش خانواده‌ها در این خصوص تاکید کرد و یادآور شد: رسانه‌ها به وسیله اطلاع‌رسانی صحیح به خانواده‌ها می‌توانند اثرات مخرب تربیت نادرست را نشان داده و آموزش‌های تربیت صحیح را برای پیشرفت کودکان ارائه کنند.

در ادامه نیز محمدعلی نادیان معاون قضایی دادستان قم به تلاش برای کسب نتیجه مناسب از برگزاری همایش پیشگیری از کودک آزاری اشاره کرد و گفت: با برنامه‌ریزی و قوانین قوه قضاییه تلاش شده است از کودکان حمایت شود و این همایش راهی برای اطلاع‌رسانی این قوانین است.

نیاز است بعضی قوانین تغییر کرده یا اضافه شود تا تماماً حق کودک مورد حمایت قرار گیرد
معاون قضایی دادستان قم، از دادستان به عنوان مدعی عموم نسبت به حمایت از کودکان آزار دیده نام برد و در پایان یادآور شد: دادستان در مواقعی که کودک مورد آزار قرار می‌گیرد به واسطه قانون می‌تواند از کودک حمایت کند؛ چراکه قانون‌گذار قوانینی را تصویب کرده است که سعی دارد حق کودکان که سرمایه‌های یک جامعه هستند ضایع نشود، اما نیاز است بعضی قوانین تغییر کرده یا قوانینی اضافه شود تا تماماً حق کودک مورد حمایت قرار گیرد.

captcha